Poslodavci traže hitno produljenja mjera za očuvanje radnih mjesta: Mnogi ne znaju hoće li moći raditi

Poslodavci traže hitno produljenja mjera za očuvanje radnih mjesta: Mnogi ne znaju hoće li moći raditi

Foto: Mateo Levak/Riportal

Od ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) je zatražila hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj. Valja napomenuti kako još nije poznato hoće li dio poduzetnika nastaviti s radom od 1. svibnja

Iz HUP-a traže da se ugostiteljima, trgovcima te ostalim poduzetnicima i dalje pomaže s potporama za očuvanje radnih mjesta, ako im se omogući čak i djelomičan rad.

“HUP je dopisom upućenim ministru Aladroviću zatražio hitno donošenje odluka o nastavku potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj. Podsjećamo, na ranijim sastancima socijalnih partnera rečeno je da će ovisno o epidemiološkom stanju mjere biti produžene i za svibanj o čemu će se donijeti naknadna odluka, no iako je tijekom travnja epidemiološka situacija znatno pogoršana i izgledno je da će se negativan utjecaj na poslovanje nastaviti i u nadolazećem razdoblju, takva odluka još uvijek nije donesena čime su poslodavci dovedeni u neizvjesnu poslovnu situaciju”, navode u HUP-u.

UPRAVO SE ČITA

„Ugostiteljima, trgovcima i drugim poduzetnicima je rad u pojedinim županijama obustavljen i ne znaju hoće li (i u kojem obujmu) od 1. svibnja moći/smjeti raditi. S druge strane, čak i ako im se omogući (djelomičan) rad, svakako će biti potrebno još neko vrijeme nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta jer je općenito epidemiološko stanje u svim zemljama EU teško i neizvjesno te se i nadalje ne zna kada će započeti i biti omogućeno pokretanje turističkih putovanja,“ izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

Iako je iz Vlade u više navrata poslana poruka kako će se nastaviti s pomoći poduzetnicima dok god im je ugroženo poslovanje, još uvijek nedostaje službena potvrda da se mjere pomoći gospodarstvu nastavljaju i u svibnju te koji je plan provedbe mjera pomoći gospodarstvu nakon toga. Opetovano donošenje odluka iz mjeseca u mjesec u zadnji čas poslodavcima otežava poslovanje u ionako teškim i neizvjesnim uvjetima, poručuju iz HUP-a, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari