Poznato je tko će obnoviti m/b Galeb: Za gotovo 50 milijuna kuna Titov brod napokon postaje nova riječka atrakcija?

Poznato je tko će obnoviti m/b Galeb: Za gotovo 50 milijuna kuna Titov brod napokon postaje nova riječka atrakcija?

Foto: Riječanin

Izabrana je ponuda s iznosom od 46.858.218 milijuna kuna (bez PDV-a)

Priča oko obnova broda »Galeb« primiče se svome kraju, čini se nakon najnovije objave Odjela za javnu nabavu Grada Rijeke.

Proteklih mjeseci pratili smo i duge i turbulentne sjednice Gradskog vijeća na ovu temu, krzo koju se prelamalo i više od puke problematike obnove jednoga broda.

UPRAVO SE ČITA

Gradski parlament raspravljao je o odobravanju kredita od 44 milijuna kuna za obnovu Palače šećerane i broda »Galeb« dok jop nije bio poznat izvođač radova, no sadsa bi i to pitanje trebalo biti stavljeno “ad acta”.

Naime, na ponovljeni natječaj pristigle su dvije ponude, tvrtke Dalmont i »Viktora Lenca«, a Grad Rijeka je izabrao izvođača nakon što je odrađena dugotrajna procedura. Posao bi trebala obaviti tvrtka Dalmont iz Kraljevice!

U postupku javne nabave za obnovu i prenamjenu broda »Galeb« u brod muzej proveden je postupak javne nabave, u kojem je stručno povjerenstvo izvršilo pregled i ocjenu pristiglih ponuda kojima je utvrđeno da ponuda ponuditelja DALMONT d.o.o., Obala kralja Tomislava 8, Kraljevica u potpunosti zadovoljava uvjete iz Dokumentacije o nabavi te je prema kriterijima za odabir ponude ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija.

Stoga je dana 31. listopada 2019. godine donesena Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude kojom je izabrana ponuda ponuditelja DALMONT d.o.o. Cijena izabrane ponude je 46.858.218 milijuna kuna (bez PDV-a). U tijeku je rok mirovanja od 15 dana.

Istekom roka mirovanja, ako nema uložene žalbe, odluka postaje izvršna te se može pristupiti potpisivanju Ugovora“, naveli su u Odjelu za javnu nabavu Grada Rijeke.

Inače, prvotna procjena Grada Rijeke bila da je za obnovu Galeba treba rezervirati 33,6 milijuna kuna (45 milijuna kuna s PDV-om). Ta procjena pokazala se pogrešnom, pogotov nakon što je »Viktor Lenac« izašao s ponudom od čak 75,8 milijuna kuna.

Stoga, Dalmontova ponuda u iznosu od 58,5 milijuna kuna s PDV-om čini se najpovoljnijim, “srednjim” rješenjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari