“PRELUK – LEGENDA KOJA ŽIVI” Predstavljena knjiga o utrkama svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine

“PRELUK – LEGENDA KOJA ŽIVI” Predstavljena knjiga o utrkama svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine

Foto: Facebook/Moto GP - Preluk Grobnik etc

Predstavljanje knjige Gorana Slavića “Preluk – legenda koja živi” održano je sinoć ju Vili Antonio u Opatiji

Uz autora Gorana Slavića na promociji su sudjelovali izdavač Vladimir Vujnović i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Ova knjiga je napravljena na znanstvenim osnovama. Goran Slavić je jako dugo radio na tome, prvenstveno kroz Rodoslovni muzej Liburnije i Kastavštine gdje je sakupljena fenomenalna građa, istaknuo je Vladimir Vujnović

UPRAVO SE ČITA

Foto: Facebook/Moto GP – Preluk Grobnik etc

”Knjiga prikazuje biografije svih svjetskih prvaka u brzinskom motociklizmu, koji su vozili utrke svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine. Govori i o svim ostalim značajnim natjecanjima u auto-moto sportu na području Matulja i Opatije.  Ideju za pisanje monografije dobio sam prilikom organizacije izložbe ‘Preluku za 80. rođendan’ kada nisam ni slutio koliko će me daleko cijela priča odvesti”, rekao je Goran Slavić.

“Opatija je nedjeljivo povezana s Prelukom i njegovom slavnom auto-moto prošlošću, stoga ćemo tu činjenicu u budućnosti obilježiti onako kako Preluk zaslužuje”, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Za vrijeme rada na knjizi sakupljeno je mnogo foto i video materijala, što iz lokalnih izvora, a što iz Trsta, Beča, Budimpešte i Rima.

Završeno je i snimanje dokumentarnog filma Preluk legenda. O Preluku u filmu ne govore samo svjetski prvaci već i Igor Eškinja, Nikola Vrcić, Ivan Vanja Frančišković, Bernie Ecclestone, Boris Sušanj, Goran Slavić, Zdravko Matulja, Giacomo Agostini i mnogi drugi.

Autor filma je riječki novinar Damir Konestra, a premijera će biti održana krajem prosinca u Opatiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari