Prema ECDC-u Primorsko-goranska županija u posezonu ulazi kao zelena županija!

Prema ECDC-u Primorsko-goranska županija u posezonu ulazi kao zelena županija!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

PGŽ bilježi rast broja zaraženih, ali i rast broja osoba koje se nalaze na respiratoru, najvećim brojem iz susjednih županija te NZZJZ PGŽ još jednom poziva sve građane na cijepljenje

ECDC je objavio novu korona-kartu Europe. Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se na tjednoj bazi, a na temelju 14-dnevne incidencije, odnosno 14-dnevnog kumulativnog broja novooboljelih osoba i dnevnog udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Gledajući isključivo Primorsko-goransku županiju, a prema podacima ECDC-a, u četvrtak je 14-dnevna incidencija novooboljelih na 100 000 stanovnika iznosila 61.36, a 14-dnevni udio broja pozitivnih testova unutar broja testiranih iznosio je 0.69% te Primorsko-goranska županija i dalje ostaje unutar zelene zone zdravstvene sigurnosti.

UPRAVO SE ČITA

Tjedni broj testiranih osoba na 100 000 stanovnika i dalje je vrlo visok i iznosi 6756 testiranja.

Podsjetimo, zelenom su na karti ECDC-a označene regije kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih na 100 000 stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih manji od 4% ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1%.

PGŽ bilježi rast broja zaraženih, ali i rast broja osoba koje se nalaze na respiratoru, najvećim brojem iz susjednih županija te NZZJZ PGŽ još jednom poziva sve građane na cijepljenje.

Naime, u Primorsko-goranskoj županiji prvom dozom ukupno je 56,04% cijepljenog stanovništva, a drugom dozom 53,54% odraslog stanovništva.

Premda je broj cijepljenih odraslih osoba u PGŽ-u veći od državnog prosjeka, on je još uvijek nedostatan da bi se zaustavila transmisija virusa i javnozdravstvene posljedice povećanja broja hospitaliziranih osoba te pritisak na bolnički sustav.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari