Riječki filmovi Frooom! filmske škole na čak 4 festivala u 2021.

Riječki filmovi Frooom! filmske škole na čak 4 festivala u 2021.

Foto: Screenshot/ YT

Kao prvo veliko nam zadovoljstvo obavijestiti Vas da su naša dva kratka Frooom! igrana filma, „I šta kod tebe još ima / So what else is new?“ i „Stick hit the fan“, nastali na prošlogodišnjim filmskim radionicama za djecu u Rijeci, ušli u službeni natjecateljski program Dubrovnik Film Festivala 2021.!, priopćili su organizatori. Festival se održava u Dubrovniku od 14. do 17. listopada 2021. godine, a održati će se uživo ili online i hibridno u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije.

Ali to nije sve, jer riječki duhoviti igrani film “I šta još kod tebe ima?” nastavlja svoje festivalsko putovanje, nakon FIFES festivala komičnog filma u Zagrebu, i na međunarodnom Zoom festivalu za djecu i mlade u Ljubljani! Festival se održava od 21. do 23. rujna 2021. godine.

„I šta kod tebe još ima / So what else is new?“ – kratki igrani film, nastao je u Rijeci na naprednoj radionici 2020. godine pod mentorstvom iskusnog filmskog autora Vjerana Vukašinovića. Autori filma su: Lucija Adam Širola, Luka Komljen, Darijan Komljen i Dominik Velčić koji su ovim filmom parodirali logoreju uzrokovanu dugotrajnom izolacijom za vrijeme pandemije covida 19.

UPRAVO SE ČITA

„Stick hit the fan“ – kratki igrani film, nastao je u Rijeci na majstorskoj radionici 2020. godine pod mentorstvom redatelja, profesora filozofije i pisca Vene Mušinovića. Autori filma su: Nina Damjanović, Nina Sorić, Marul Lerga i Borna Janežić. Film također nastavši u pandemijsko vrijeme poigrava se lucidno, bez dialoga, idejom zajedništva, međusobnog (ne)razumijevanja i apsurdnosti institucionalne hijerarhije u “maskiranom” okolišu. Ovaj film je također predstavljen i na Iconic Film Festivalu u Goštautu (Vilnus, Lithuania) u srpnju 2021.

Filmovi nastali na ovogodišnjim Frooom! filmskim radionicama u Dječjoj kući u Rijeci tek su završeni i čeka ih bogat festivalski život po okončan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari