Grad Rijeka i dalje sufinancira predškolu u dječjim vrtićima izvan Rijeke, evo kako predati zahtjev za potporu

S ciljem što većeg obuhvata djece predškolskim odgojem Grad Rijeka već dugi niz godina sufinancira predškolsku djelatnost u dječjim vrtićima drugih osnivača u gradovima i općinama izvan područja grada Rijeke.

Gradsko vijeće Grada Rijeke na svojoj sjednici 28. travnja 2022. godine donijelo je Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2022./2023. godinu („Službene novine Grada Rijeke“ broj 6/22).

Sukladno odredbama Programa javnih potreba, sufinanciranje djelatnosti dječjih vrtića na području drugih gradova i općina provodit će se slijedom iskazanih potreba roditelja i to mjesečnim iznosom od 810,00 kn po djetetu za redoviti cjelodnevni program te mjesečnim iznosom od 567,00 kn po djetetu za poludnevni program, najviše do broja od 20 djece s prebivalištem na području grada Rijeke. Dakle, sufinanciranje je moguće odobriti jedino u odnosu na roditelje i dijete koji imaju prebivalište na području Rijeke, uz određene iznimke predviđene Programom javnih potreba.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje, zainteresirani roditelji u obvezi su podnijeti obrazloženi zahtjev za sufinanciranje Odjelu gradske uprave za odgoj i školstvo. Zahtjev treba sadržavati osobne podatke djece i roditelja, podatke o dječjem vrtiću i programu u koji roditelji žele upisati dijete odnosno koji dijete nastavlja pohađati, uz naznaku razdoblja za koje se sufinanciranje traži.

Po ocjeni zahtjeva prihvatljivim, Odjel s dječjim vrtićem sklapa ugovor o sufinanciranju u svrhu reguliranja međusobnih prava i obveza.

Zahtjevi se zaprimaju u toku cijele godine. Zahtjev zaprimljen u prvoj polovici mjeseca moguće je odobriti od početka odnosnog mjeseca, dok je zahtjev zaprimljen u drugoj polovici mjeseca moguće odobriti od početka idućeg mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari