PRILIKA ZA RESTART

Ispijanje kave u kafiću, druženja, mama… Što riječkim gradskim vijećnicima najviše nedostaje u koronakrizi?

Idi na originalni članak
Foto: Riportal.hr

Izvanredna sjednica gradskog vijeća Grada Rijeke bila je prilika za okupljanje manjeg broja vijećnika

Oglas

A mi smo ih upitali, piše Kanal RI, što im za vrijeme epidemije koronavirusa – koja je svima promijenila način života – najviše nedostaje.

“Nedostaju mi prijatelji, moja obitelj, imam mamu koja pripada ugroženoj populaciji stanovništva, I doista se viđamo vrlo kratko. Nedostaje mi moj posao, ja sam ravnateljica škole, I doista ova nastava na daljinu koja me je udaljila i od kolega i od učenika je nešto što nisam mislila da će se dogoditi. Nekako mi se čini kao da živimo u filmu…“- rekla je Sandra Krpan, SDP-ova gradska vijećnica Grada Rijeke, za Kanal RI.

Sandra Krpan foto: rijeka.hr

“Nedostaje mi da mogu popiti kavu negdje na terasi, da nema ove socijalne distance kao sada, fali mi ta bliskost među ljudima, prijateljima, fali mi što ne mogu doći kod roditelja jer su već malo stariji, fali mi moja rekreacija srijedom, moji prijatelji košarkaši, tako da ih ovim putem isto pozdravljam“, rekao je Josip Ostrogović, HDZ-ov gradski vijećnik.

Josip Ostrogović Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Koronavirus nije samo promijenio način života već i hrvatski medijski diskurs koji se, za promjenu, okrenuo sadašnjosti i budućnosti a ne prošlosti.

Zvonimir Peranić Foto: Facebook

“Ja duboko vjerujem da nakon iskustva diskursa bez ustaša i partizana, i vidljivosti da se bez toga može, da ćemo to iskustvo prenijeti i dalje. Očigledno se može bez toga i očigledno se može biti usmjeren na budućnost a ne na prošlost“, rekao je Zvonimir Peranić, MOST-ov gradski vijećnik.

 

“Ja doista mislim da je vrijeme da ustaše i partizani ostanu u prošlosti, voljeli bi da političari više govore o sadašnjosti”, istaknula je Krpan.

Iz epidemije koronavirusa koja je paralizirala cijeli svijet možemo izvući pouke, poručili su vijećnici.

“To je opomena. Mnogi od nas se potiho pitaju u vlastita četiri zida jesmo li to sve skupa naprosto zaslužili, s razmišljanjima i stavovima koji su neodrživi“ – naglasila je Morana Jokić, HNS-ova gradska vijećnica.

Morana Jokić foto: rijeka.hr

“Da možemo više cijeniti jedni druge, da možemo, kao i što smo danas na vijeću vidjeli, staviti svi glave skupa i zajedno razmišljati kako bi nam svima zajedno bilo bolje. I ono što sam na početku rekla da svi malo usporimo sa životom, da više brinemo o prirodi“, rekla je Ana Trošelj, PGS-ova gradska vijećnica.

Ana Trošelj Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

I za kraj su poručili građanima da poštuju sve mjere Nacionalnog stožera kako bi što prije vratili normalnom životu te uživali u zajedničkim druženjima, piše Kanal RI.

Exit mobile version