UPOZORAVALI SU NA SVE STRANE

Iz riječkog Azila za pse uputili apel: ‘U stanu na Škurinjama već godinama brutalno zlostavljaju Bena”

Foto: Facebook/ Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"

Iz Azila za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka” danas su odaslali apel za pomoć zlostavljanom psu Benu, ali i drugim potencijalnim četveronožnim žrtvama zlostavljača

“U Rijeci se već godinama događa brutalno iživljavanje nad psima (kada jedan ugine, nađe se druga žrtva).? Tražimo BILO KAKVU pomoć u rješavanju tog problema. Jadni smo i nemoćni, i ljuti i razočarani.”, započeli su svoje obraćanje javnosti iz Azila.

U Rijeci se, u stanu na Škurinjama, upozoravaju iz Azila, već godinama brutalno zlostavlja Ben.

“Svjedočit će tome susjedi, a i Benovo već izmučeno tijelo…. od osobe čije nam je ime poznato. Ispucali smo sve legalne načine da se pas oduzme, od veterinarske inspekcije, policije, novinara, Dnevnika, Provjerenog. Svi obećaju i na kraju se u zadnji čas povuku.”, priopćili su iz Azila.

Pribjeglo se čak i onoj ‘ako ne ide mrkvom, ide palicom’, javljaju iz Azila:

“Batine također nisu pomogle, čak su se i neki savjesni susjedi fizički obračunali s nasilnikom, ali ishod je tužba i sudski poziv. Institucije štite zlostavljače, oni i dalje slobodno hodaju ulicama, smiju se u lice svima koji pokušavaju pomoći jadnom biću koje iz dana u dan trpi fizičko zlostavljanje i nemoć za promjenu istog.”.

Do kada i zašto, pitaju se u Azilu.

“Treba li pas biti isprebijan do smrti da bi imali dokaz da je zlostavljan?! Zar nije izmučeno tijelo dokaz? Ne može li se veterinarskim pregledom potvrditi zlostavljanje? Zar nije svako živo biće zaslužilo živjeti dostojno?!”, pišu dalje u priopćenju.

“Nemoćni smo, razočarani u institucije, i tražimo bilo kakvu pomoć kako bi se pas oduzeo. Ovo nasilje traje godinama. ?
Ponavljamo, tražimo BILO KAKVO rješenje kako bi se pas oduzeo i onemogućilo se monstrumu da nabavi novog.”, pišu iz Azila.

“Molimo Vas za pomoć prije nego Bena zamjeni druga žrtva i prije nego za Bena bude prekasno. Ne želimo vjerovati da danas u našem susjedstvu postoji monstrum koji je toliko nedodirljiv da mu se dozvoljava ovakvo iživljavanje nad psom.??”, poručuju na kraju iz Azila za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari