HVALJENA PREDSTAVA

Legendarne Mirjana Karanović i Doris Šarić Kukuljica stižu u Rijeku sa zanimljivom predstavom ‘Kamen’

U HKD-u 22.11. u 20 sati gostuju Zagrebačko kazalište mladih i Beogradsko dramsko pozorište s hvaljenom predstavom Kamen, nastalom po dramskom tekstu Mariusa von Mayenburga, u režiji mladog redatelja Patrika Lazića, u kojoj između ostalih igraju i legendarne Mirjana Karanović i Doris Šarić Kukuljica.

Kamen je priča o nekoliko generacija različitih obitelji koje povezuje činjenica da sve žive u istoj kući – samo u različitim vremenima. Stanovnici kuće izmjenjuju se s političkim porecima, a njihove se priče u drami isprepliću – od vremena njemačke nacionalsocijalističke države, kada je židovska obitelj bila prisiljena prodati kuću, preko razdoblja podjele države na Istočnu i Zapadnu Njemačku, do pada Berlinskog zida i vremena kasnog kapitalizma.

Predstava otvara brojna moralna, etička, ali i pravna pitanja, kao i intimna pitanja (ne)mogućnosti likova da ostave prošlost iza sebe. Odvažnim kronološkim skokovima i likovima koji su postavljeni ambivalentno predstava istražuje još uvijek žive prošle sukobe koji oblikuju i našu današnjicu.

Marius von Mayenburg, autor drame, vrlo je značajan njemački suvremeni tekstopisac, koji je svoju afirmaciju već doživio na europskim pozornicama, a sada će prvi put biti predstavljen i hrvatskoj publici.

Ulaznice po cijeni od 80 kn (€10,62) moguće je kupiti sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) uz naknadu od dodatnih 5 kn za obradu transakcije.

Članovi HKD kluba imaju 20% popusta na ovu predstavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari