BOLJA VIDLJIVOST

Galerija | Ne možete ih ne primijetiti! U Rijeci niču pješački prijelazi i oznake u crvenoj termoplastici. Znatno povećavaju sigurnost pješaka!

Prometna signalizacija ima jednostavnu ali vrlo važnu ulogu: obavijestiti i upozoriti sudionike o stanju na cestama, te ih voditi tijekom njihovog kretanja kroz prometnu mrežu

Upravo kako bi ona bila što efikasnija mora biti jasno vidljiva. Na području grada Rijeke, a u suradnji s mjesnim odborima, TD Rijeka plus d.o.o. izvršilo je označavanje brojnih pješačkih prijelaza i oznaka na kolniku tzv. termoplastikom u crvenoj boji, a kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu.

Zbog svojih izrazito dobrih karakteristika termoplastika je postala neizostavan dio i najčešće korišten materijal za označavanje oznaka na kolniku diljem Europe kroz protekla tri desetljeća, pa tako i u Rijeci.

Takvi materijali su prilikom primjene manje osjetljivi na vanjsku temperaturu i temperaturu kolnika, a oznake izrađene od ovog materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti, što je posebno važno za sigurnost pješaka.

I u ovoj godini TD Rijeka plus d.o.o. će u suradnji s mjesnim odborima nastaviti raditi na povećanju i realizaciji stupnja sigurnosti u prometu, a kako bi se prometna kultura dovela na visoku razinu, i na taj način zaštitili svi sudionici u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari