NA GATU

U petak počinje Rijeka Boat Show s rekordnim brojem izlagača na Gatu Karoline Riječke

Riječki nautički sajam Rijeka Boat Show održat će se od 30. rujna do 2. listopada na Gatu Karoline Riječke.

Sajam pod motom „Luka je grad, grad je luka“ posjetiteljima će putem brojnih izlagača prezentirati atraktivne brendove iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje te mnoštvo raznolike prateće opreme.

Rijeka Boat Show nasljednik je duge tradicije nautičkih sajmova u Rijeci, započete još daleke 1984. godine pokretanjem Nautice.  Taj najstariji sajam plovila i nautičke opreme u Hrvatskoj i regiji postavio je temelje daljnjeg razvoja sajmovanja vezanog uz more i plovidbu.

Novi menadžment 2019. godine sajmu donosi novo, aktualno ime Rijeka Boat Show, svake godine podižući kvalitetu organizacije, ali i broj izlagača.

„Zaista možemo biti zadovoljni ostvarenim u protekla tri izdanja. Najrelevantniji kriterij po kojem se mjeri uspješnost nekog sajma je svakako broj izlagača, koji je iz godine u godinu rastao – 2019., kad smo preuzeli organizaciju sajma, bilo je 25 izlagača, a ove godine došli smo do brojke od čak 80 izlagača na kopnu  moru“, kazao je u ime organizatora Vedran Babić, ističući kako posebno veseli mnoštvo izlagača koji su uz organizatore sajma od prvog dana.

Organizacija sajma podignuta na višu razinu

Ove je godine organizacija sajma podignuta na višu razinu, a Direktor sajma Ivan Črnjarić naglasio je kako je Rijeka Boat Show 2022 donosi nekoliko iskoraka. Osim rekordnog broja izlagača, u odnosu na proteklu godinu na sajmu je zastupljeno više luksuznih plovila te veći broj hrvatskih premijera. Tako će posjetitelji imati priliku vidjeti niz plovila dužih od 12 metara, a posebno će biti zanimljivo vidjeti hrvatsku premijeru najveće ikad serijski proizvedene motorne jahte u Hrvatskoj –  plovila Monachus 70 Fly,  proizvođača Vineta iz Splita.

Rijeka Boat Show ima financijsku, ali i logističku podršku Grada Rijeke, koji je 2019. godine odlučio promijeniti način organizacije sajma te ga prepustiti realnom sektoru.

Sajam u protekle tri godine kontinuirano raste

Pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić naglasila je kako se to pokazalo ispravnom odlukom, budući da sajam u protekle tri godine kontinuirano raste kako brojem izlagača, tako i njihovom kvalitetom.

„Nautički sajam u Rijeci zaista ima veliki potencijal, pogotovo ako uzmemo i sve novitete koji će se u našem gradu, koji će promijeniti vizuru Rijeke, a tu prvenstveno mislim na buduću marinu u Porto Barošu. Nautika je vrlo propulzivna gospodarska djelatnost s velikim potencijalom, koji ima veliki spill-over efekt, i to ne samo na ugostiteljstvo i trgovinu, već i na plave industrije i IT sektor. Nautika općenito može jačati inovacijski potencijal cijelog područja, što se nadam da će se dogoditi i s Rijekom, a onda je prije svega bitno imati sajam koji može sve to pratiti“, kazala je pročelnica Sertić.

Potporu sajmu daje i ACI, u čije ime je podršku Rijeka Boat Showu dao direktor Odjela pravnih poslova i ljudskih resursa Dražen Tomić:

„Na pomolu imamo najveću investiciju u nautičkom turizmu u Hrvatskoj – izgradnju buduće ACI marine u Rijeci – koja će zasigurno dati dodatni vjetar u leđa sajmu. Stoga u ACI-ju vjerujemo da će ACI i Rijeka Boat Show rastući profilirati Rijeku u jednu relevantnu destinaciju nautičkog turizma, ne samo već u okvirima Hrvatske, već i šire.“

Podršku Rijeka Boat Showu su iskazali i predstavnici Turističke zajednice grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka i Primorsko-goranske županije.

Radno vrijeme sajma je u petak i subotu od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17,30 sati. Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz, od 10 do 18 godina plaćaju 15 kuna, a odrasli 30 kuna.

Dodatne informacije o sajmu mogu se pronaći na mrežnim stranicama Rijeka Boat Showa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari