SLUŽBENI POSJET

U Opatiji održano primanje za malezijskog veleposlanika u RH

U službenom posjetu Opatiji danas boravi veleposlanik Malezije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Kennedy Mayong Onon. Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za malezijskog veleposlanika te su razgovarali o mogućnostima unapređenja suradnje, ponajprije u turizmu.

Veleposlanik Kennedy je naglasio kako postoji velik interes turističkog tržišta Malezije i okolnih zemalja za dolazak u Hrvatsku, osobito na sjeverni Jadran koji pruža iznimne uvjete za goste koji traže vrhunsku kvalitetu i doživljaj. Prije pandemije u Hrvatsku je godišnje dolazilo oko 29 tisuća turista iz Malezije, a ta bi se brojka uskoro trebala i premašiti.

– Cilj nam je da gosti u vašoj destinaciji ostaju dulje, a pored sunca i mora gostima s dalekog istoka iznimno su zanimljive predsezona i posezona, wellness i zdravlje, eno i gastro turizam te popularne manifestacije, kazao je veleposlanik Kennedy.

Malezija se sastoji od trinaest država i tri savezna teritorija. Južno kinesko more državu dijeli na na dvije zemljopisne cjeline: poluotok Maleziju ili Zapadnu Maleziju i Malezijski Borneo ili Istočnu Maleziju. Malezija ima 33 milijuna stanovnika, a zanimljivo je da je po državnom uređenju jedna od rijetkih federalnih, ustavnih, parlamentarnih izbornih monarhija jer se vrhovni vladar – kralj bira na mandat od pet godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari