SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

U nedjelju će riječke znamenitosti svijetliti plavom bojom, razlog je plemenit

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju, 2. travnja 2023. godine, osvjetljavanjem fontana na Jadranskom trgu i dizalica na riječkom lukobranu plavim svjetlom, Rijeka će se i ove godine uključiti u obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Na inicijativu Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, Grad Rijeka će se pridružiti brojnim europskim i svjetskim gradovima koji osvjetljavanjem svojih znamenitosti plavim svjetlom nastoje podići svijest građana o autizmu te iskazuju potporu udrugama koje skrbe o autističnim osobama.

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka okuplja roditelje i rodbinu osoba s poremećajem iz autističnog spektra, stručne osobe i sve koji žele sudjelovati kako bi pomogli unaprijediti stanje i kvalitetu života obitelji i djece i odraslih osoba s autizmom.

Udruga djeluje od 1996. godine na području Grada Rijeke i svake godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari