OVO JE POZIV NA „KONVERZACIJU“! U subotu u Filodrammatici premijera multimedijalnog happeninga koji spaja publiku i izvođače u umjetničkom činu

Idi na originalni članak

U subotu 16. prosinca s početkom u 19.30 u Filodrammatici će se odviti Konverzacija – događanje koje potiče na komunikaciju i upoznavanje

Oglas

Konverzacija je nastala u siječnju 2015. godine u ko-autorskom istraživačkom projektu Antonija Kiselića Ledinskog, Luane Lojić, Marka Gutića Mižimakova i Ivane Rončević kroz program Pogonator – inkubator suvremenog plesa i kazališta zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Riječku premijeru provodi nova generacija izvedbenih umjetnica i umjetnika Aleksandar Puača, Elvis Devčić, Ledinsky, Liberta Mišan i Mirta Polanović, dok vizualni dizajn potpisuje grafičko-dizajnerski tandem MKFANDAT, a fotografiju Renato Buić.

Koncept je posebno pogodan za publiku koja se do sada nije susretala s formama suvremenog, vizualnog i eksperimentalnog kazališta, a koji ne invazivnim i suptilnim strategijama direktno involvira publiku i izvođače u kreaciju atmosfere unutar koje se istražuje odvažnost, pronicljivost, prepuštanje i propuštanje, razbija nelagoda i potiče na otvaranje u svrhu kreacije novog spoznajnog iskustva.

Stoga, možemo zaključiti da je u fokusu Konverzacije zapravo razbijanje osobnih barijera prema drugome alatima izvedbenih umjetnosti u kojoj izvođači-vodiči s publikom generiraju nove razine komunikacije.

Događanje provode DRUGARI kroz program izvedbenih umjetnosti VISIONS pokrenut zbog potrebe odgovora na izazove s kojima se susreće suvremeni čovjek u svrhu njegove tranzicije u pravednog, nenasilnog i slobodnog aktera u društvu. Pokrovitelj događanja je Grad Rijeka, a podršku su mu uputili AUPIČKU, Drugo more i Savez udruga Molekula koja upravlja prostorom Filodrammatice, OKC Palach i Marganova.

Ulaznice za događanje moći će se kupiti jedan sat prije događanja po cijeni od 30 kuna na blagajni riječke neobarokne ljepotice – Filodrammatice.

 

Exit mobile version