VELIKO SRCE I HRABROST

Pogledajte video: Dvoje junaka spašava psa iz potopljene nastambe na Krku! Snimke iz zraka katastrofe na ‘zlatnom otoku’ izazivaju jezu

Idi na originalni članak

This browser does not support the video element.

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše potopile su dijelove otoka Krka tijekom noći s četvrtka na petak

Oglas

Otok Krk je u posljednja 24 sata bio najkišovitiji dio Hrvatske, uzrokujući ozbiljne probleme i intervencije vatrogasaca u Gradu Krku, Malinskoj i na području Kimpi. Poplave su zahvatile robnu kuću, trgovinu Krk i nekoliko drugih objekata koje sada ispumpavaju.

Poplavljeno je polje “Kimpi”, a Riportal je dobio i snimku koja prikazuje razmjere katastrofe uzrokovane jakim oborinama.

Na snimci, prvotno objavljenoj u riječkoj facebook grupi ‘Volim grad koji teče’, je ‘uhvaćen’ trenutak u kojem hrabri dvojac spašava nesretnog psa koji je za vrijeme snažnog nevremena zapeo u potopljenoj nastambi, a koji je zahvaljujući odlučnosti mještana, spašen i odveden na sigurno.

Krčki vatrogasci su bili čitavu noć na terenu, a tijekom noći i jutra imali su više od 20 intervencija. Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarm za cijelu Hrvatsku, s posebnim naglaskom na Riječku regiju, za koju je izdan narančasti meteoalarm, dok je za ostatak zemlje proglašen žuti.

VIDEO: Ivica Brusić Brujo

Exit mobile version