SOS-PLAKATI NA SASVIM „PRIVATNOM“ MJESTU: Akcija udruge SOS Rijeka i 10 riječkih kafića upozorava na nasilje nad ženama

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Akcija „Zajedno protiv nasilja“ provodi se povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni), a cilj je poslati poruku javnosti da nasilje nije privatan problem!

Oglas

U petak 25. studenog predstavnice Udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u deset riječkih kafića zalijepit će plakate s SOS-porukama na unutrašnjim stranama vrata – ženskih zahoda.

Na taj način omogućit će se ženama svih dobnih skupina da se na neformalan način i u privatnosti informiraju o problematici nasilja prema ženama – naime, plakati sadrže pozitivne poruke nenasilja te informaciju kome se obratiti za pomoć.

O ozbiljnosti situacije govori i podatak da je od početka ove godine u Hrvatskoj čak 16 žena ubijeno od strane njihovih partnera, supružnika i bliskih članova obitelji, a u samo posljednja dva mjeseca ubijene su četiri žene!

Također, iz Udruge SOS Rijeka podjećaju da Hrvatska još uvijek nije ratificirala Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija), čime bi se obvezala poduzeti konkretnije korake protiv nasilja prema ženama.

Akcija „Zajedno protiv nasilja“ organizirana je od strane Udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, u suradnji s deset riječkih kafića:

King’s Caffe Food pub
Tunel
Caffe bar – Night bar Karolina
Phanas PUB
Klub mladih Rijeka
Code Bar
Champagne Bar Pommery
Cukarikafe Bar
Celtic Cafe Bar
Rakhia Bar

Exit mobile version