VELIKA POHVALA

Sveučilište u Rijeci među 8% najboljih svjetskih sveučilišta!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Prema podacima Centra za rangiranje svjetskih sveučilišta (engl. Center for World University Rankings, CWUR) od ukupno 19 788 svjetskih sveučilišta, Sveučilište u Rijeci nalazi se među 8 % najboljih sveučilišta. CWUR objavljuje najveći akademski poredak globalnih sveučilišta. Poredak je jedinstven jer u obzir uzima sljedeće:

  • Objektivni indikatori koriste se za sva četiri ključna stupa na kojima se temelji metodologija rangiranja (kvaliteta obrazovanja, zapošljivost bivših studenata, kvaliteta fakulteta i rezultati istraživanja), ne oslanjajući se na ankete i sveučilišne podatke.
  • Jednaki naglasak stavljen je na okruženje za učenje i istraživanje.
  • Sva sveučilišta, čak njih 19 788, rangirana su prema akademskim rezultatima.

Ove se godine Sveučilište u Rijeci nalazi na 1526. mjestu u svjetskom poretku, među europskim sveučilištima nalazi se na 527. mjestu, a u Hrvatskoj je zauzelo 3. mjesto, odmah nakon Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu.

Prvih 10 mjesta na CWUR-ovoj ljestvici zauzelo je osam sveučilišta iz SAD-a (Harvard University, MIT, Stanford University, Columbia University, Princeton University, University of Pennsylvania, University of Chicago, Yale University) i dva sveučilišta iz Ujedinjenog Kraljevstva (University of Cambridge, University of Oxford).

World University Rankings 2020-21

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari