SVEČANOST PALJENJA LAMPICA

U petak se u Kostreni pale lampice, počinje proslava Dana Općine i prosinačkih blagdana uz bogat zabavni program!

Kostrena će ove godine po drugi put za svoje građanstvo, kao i za sve one kojima je Kostrena na srcu, prirediti svečanost paljenja božićnih lampica te za tu prigodu priprema poseban program.

Na terasi ispred čitaonice 2.12. od 17 sati održat će  se svečanost paljenja božićnih lampica te će se time označiti početak Dana Općine Kostrena “Od Svete Barbare do Svete Lucije” kao i obilježavanja prosinačkih blagdana u Kostreni.

Pripremljen bogat program

Osim svečanog čina paljenja lampica, pripremljen je prikladni glazbeni program.

Osim što će uvesti na velikoj pozornici u Rijeci sve prisutne u Novu 2023. godinu – DJ Voljen će prvo brojnim Kostrenjanima uveseliti početak obilježavanja Dana Općine Kostrena. U blagdanskom foto kutku fotograf će fotografirati sve zainteresirane te će na licu mjesta izrađivati fotografije kako bi svi koji to požele imali uspomenu na ovaj dan.

Dodatnu draž cijelom događanju dat će mirisi zimske okrijepe koji će se širiti terasom,  poznati kuhar i autor kuharica – „Primorski pijat“ Kristijan Kozmić pripremat će prigodno blagdansko jelo “kapuz i kobasice” kojim će TZO Kostrena i Općina Kostrena počastiti svoje sugrađane. A kako bi se zasladili nakon jela dijelit će i fritulice i kuhano vino da svima bude fino! Za dodatnu dozu slatkoga tu je nastup djece iz Dječjeg vrtića Zlatna ribica.

U nedjelju 4. prosinca – trčanje!

U nedjelju 4.12. od 9 sati održat će se Zimska liga u trčanju pod nazivom “Od Sv. Barbare do Sv. Lucije”. U čast  svetica zaštitnica i župa Kostrene trči se  rutu od 6 km naziva “Od Sv. Barbare do Sv. Lucije”. Novost su kategorije po svakih 5 godina, a broj ženskih i muških kategorija je izjednačen.

Opet tradicionalno, Zimska liga okuplja sportaše svih profila od profesionalaca do rekreativaca, od odraslih do djece. U suradnji s Općinom Kostrena i Turističkom Zajednicom Kostrena svim trkačima osiguran je obrok.

A na sam blagdan sv. Nikole, zaštitnika općine u uvalu Žurkovo oko 10 sati stići će morskim putem sv. Nikola glavom i bradom kako bi djeci iz škole i vrtića podijelio slatkiše i ispričao im priču o važnosti dijeljenja s drugima!  

Pritom će čuveni milenijski fotograf Šime Strikoman, izradom prve milenijske fotografije Kostrene obilježiti dan zaštitnika pomoraca i naše općine!

“Želimo Vam sve najbolje u nadolazećim blagdanima!”, poručili su iz Općine Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari