ZAŠTITNIK POMORACA

U more u riječkoj luci položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole

U povodu blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, položen je vijenac u more vijenac u spomen na sve stradale i nestale u moru.

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za sve stradale i nestale u moru te blagoslova koji je održao povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, velečasni Mario Gerić, prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te tajnica Organizacijskog odbora Marica Njegovan.

„Na današnji dan smo u mislima sa svim pomorcima koji širom svijeta obavljaju svoje poslovne zadaće, ali i s onima koji više nisu s nama. More daje, ali more i uzima. Stoga se valja s poštovanjem odnositi prema toj snazi i ćudi mora“, poručio je lučki kapetan Glažar.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Tradicionalno polaganje vijenaca u more dio je programa obilježavanja blagdana sv. Nikole u organizaciji Odbora za obilježavanje sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika i ribara na području Riječke nadbiskupije i PGŽ-a.

U sklopu obilježavanja danas će se spustiti vijenac u more na mjestu stradanja broda Igrane i S. Nicolὸ ispred Kostrene, uz svečane mise u crkvi sv. Nikole Biskupa u Rijeci te u crkvama u Kraljevici, Kostreni i Voloskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari