POVOLJNA CIJENA PUTOVANJA

Galerija |U Rijeku stigao prvi ovosezonski vlak Regiojeta iz Praga, dovezao desetke gostiju iz Češke i Slovačke

Idi na originalni članak

′Žuti′ vlak krenuo je iz Praga u Rijeku 3. lipnja a danas prijepodne stigao je na riječki željeznički kolodvor

Oglas

Žuti Regiojetovi vlakovi i ove godine prometuju preko Zagreba za Rijeku i Split. Novost je da ove godine neće stajati u Budimpešti.

Prvi ‘žuti’ vlak ove sezone stigao je na riječki željeznički kolodvor danas šprijepodne, a dovezao je nekoliko desetaka putnika iz Češke i Slovačke koji su odlučili odmor provesti u Hrvatskoj, odnosno na širem riječkom području.

Prema voznom redu, vlakovi iz Praga za Rijeku i obratno vozit će od 3. lipnja do 26. rujna. U srpnju i kolovozu vozit će svakodnevno, u lipnju i rujnu tri puta tjedno. Ruta se nije puno promijenila, vlak i dalje spaja Prag, Bratislavi i Zagreb.

Linija ide pvako: Prag – Kolin, Havličkuv Brod – Ždar nad Sazavou – Brno – Breclav – Bratislava – Zagreb – Ogulin – Rijeka i Split.

Kao i prošle godine, vlak će se razdvojiti u Ogulinu te će dio vagona ići prema Rijeci a dio prema Splitu.

Kapacitet vlaka i ove godine je više od 600 putnika na jednoj kompoziciji odnosno15 vagona. Dostupni su vagoni i spavaći vagoni.

Cijene karte za Rijeku kreću se od 23,9 eura za sjedeće mjesto do 31,9 eura za kartu u spavaćem kupeu. Cijene karte za Split kreću se od 36,1 eura za sjedeće mjesto i oko 44 eura za kartu u spavaćem vagonu. U cijenu karte je uključeno korištenje wi fi usluge, kava, voda…

Regiojetova veza izmešu Rijeke i Praga vjerojatno je na taj način postala i najpovoljniji način putovanja za one Riječane koji odluče barem na par dana razgledati Prag ili Bratislavu.

Exit mobile version