KATASTROFA! More poplavilo riječku tržnicu, kupci ne mogu do štandova: ‘Tri dana smo u vodi!’

Idi na originalni članak
Foto: VGKT/Facebook

Prodavačica Mira kaže da svoj štand mora platiti kao da je radila normalno, a zarada joj je nikakva

Oglas
Više pogledajte u videoprilogu:

„Ovo je katastrofa, treći dan zaredom mi smo u vodi“, kaže jedna prodavačica.

„Nemam riječi.Tko će doći? Robu smo svu podignuli da se ne smoči, a od kupaca nitko neće doći do nas“, kaže Marijana Diklić.

I koji štand dalje, ista slika. Povrće koje je palo neće u prodaju jer leži u vodi iz kanalizacijskoga otvora. Prodavačica Mira kaže da štand mora platiti kao da je radila normalno, a zarada joj je nikakva.

„Ni lipe, premda sam sve složila, ali ništa. Mislila sam da sam u Veneciji. Rekoh, evo karneval, tko želi neka dođe na riječku tržnicu“, kaže Mira Mavrinac.

I ono malo kupaca što je stiglo – ogorčeno je.

„Užas da se ovo kod nas u Rijeci događa“, kaže Desanka Čekić.

Prodavači kažu kako smrad i svježe, zeleno povrće teško mogu zajedno.

„Sve me to ljutilo, sad sam ravnodušna kao i cijela Hrvatska, ali nema pomoći i što onda?!“, kaže prodavačica Gordana Plavčić.

Bespomoćni su i vlasnici štandova s odjećom. Jutros je nisu izložili jer je oko njih sve plivalo. Ovo se često događa, ali odustali su od molbi da im se takvi dani ne naplate jer je, kažu, borba uzaludna.

„Pred zimu mi to dižemo malo više da voda ne dođe, ona nekad čak uđe u te kioske,  ne napravi štetu, ali zato jer se mi prilagodimo“, kaže prodavač Anton Đurišić.

Nema druge nego prilagoditi se. Znaju to i u Istri gdje su poplavljene rive većine gradova. A za prelazak mosta Antenal koji je ponos Istrana u utorak je prikladniji bio čamac nego auto.

Foto: Riječka enciklopedija-Fluminensia/Facebook

Exit mobile version