224,2 MILIJUNA EURA

Galerija | Županijska skupština usvojila proračun PGŽ za 2023. godinu. Komadina: ‘Dao sam si truda da građani izbjegnu nove izbore’

Županijska skupština Primorsko-goranske županije usvojila je proračun za 2023. godinu koji je utvrđen u iznosu od 224,2 milijuna eura ili 1,689 milijardi kuna

Od navedenog iznosa, 58,9 milijuna eura odnosi se na rashode i izdatke Županije, a 165,2 milijuna eura na rashode i izdatke proračunskih korisnika. U projekcijskom razdoblju, odnosno u 2024. i 2025. godini, Proračun je planiran na razini od 210,5 milijuna eura, odnosno 211,2 milijuna eura.

Podršku proračunu dalo 25 vijećnika, 12 suzdržanih

Od 42 prisutna vijećnika, podršku proračunu dalo je njih 25, 12 je bilo suzdržanih, a pet protiv.

Izglasavanje proračuna u današnjem nastavku 14. sjednice Županijske skupštine, rezultat je pregovora u kojima je usvojen prijedlog vijećnika Damira Pilepića o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje okolnosti raskida ugovora u projektu dogradnje luke otvorene za javni promet Mrtvaška na otoku Lošinju, a koje će zaključke prezentirati Županijskoj skupštini PGŽ.

U Povjerenstvu, prema prijedlogu klubova, neće sudjelovati stranke SDP i HDZ.

Članovi Skupštine većinom glasova podržali su prijedlog o osnivanju četveročlanog skupštinskog Povjerenstva. Za predsjednika je izabran Orjen Petković, a za članove Damir Pilepić, Ivo Vidotto i Nedjeljko Pinezić.

Komadina prihvatio šest amandmana

Župan je akceptirao šest amandmana, po dva amandmana vijećnika Davora Štimca, Možemo i Akcije mladih. ŽS je prihvatila amandman vijećnice Ive Rinčić i vijećnika Borisa Popovića.

„Prihvaćanje amandmana je iskaz namjere i potvrde da imamo isti stav predstavničke i izvršne vlasti. Dao sam si truda da građani PGŽ-a izbjegnu nove izbore. I ovaj proračun, kao i svi dosadašnji, kada smo imali izvršenje 99,9 posto, je realan što znači da smo jako dobro planirali prihode. Zahvaljujem svima koji su podržali proračun. Dalje nastavljamo u suradnji i demokratskom dijalogu realizirati projekte i planirati nove“, rekao je župan Komadina.

Predsjednik ŽS Marko Boras Mandić istaknuo je da kao vijećnici trebaju preuzeti odgovornost da se ne bi dogodilo da se ponovnim izborima zbog neusvojenog proračuna prvo “ukrade Božić”, a onda i Uskrs građanima PGŽ. Pozvao je župana da čim prije krene u slaganje proračuna za sljedeću godinu.

Na stolovima su članovima ŽS podijeljene publikacije Plan razvoja PGŽ koji je pripremila RRA PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari