PODJELA BODOVA NA GRADSKOM VRTU

Galerija | Rijeka remizirala u Osijeku

U vrlo teškim vremenskim uvjetima Rijeka i Osijek su odigrali prvi derbi u nastavku HNL sezone. Domaćin je već u 9. minuti došao do ranog vodstva, a Rijeka je izjednačila do poluvremena

Osijek je bolje krenuo u utakmicu. Već u četvrtoj minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, Mierez se našao u odličnoj prilici, ali njegov udarac obranio je Labrović.

U osmoj minuti novi opasan ubačaj pred gol Rijeke, lopta je preletjela Miereza, a Lovrić nije uspio primiti loptu. Iz kornera koji je uslijedio, obrana Rijeke nije očistila opasnost, lopta je došla do Špoljarića koji je bio najbrži i najspretniji – 1:0.

Osijek je i u 12. minuti ponovo prijetio nakon ubačaja, ali udarac Caktaša otišao je pored gola.

Minutu kasnije odličan prodor Lovrića, ušao je uz kazneni prostor, opasan udarac, ali Rijeka je izdržala i ovaj napad.

U 15. minuti Mierez je ubacio “svijeću” uz gol liniju, lopta je preletjela Labrovića, te uz puno sreće nije završila u mreži Rijeke.

Rijeka se probudila u nastavku, u 29. minuti Prince je dugom loptom izbacio Marina koji je ubacio na prvu vratnicu. Friganu je lopta prošla iza leđa, napadač Rijeke uspio se snaći i pucati petom, malo je nedostajalo da završi u mreži.

Uslijedila su dva pokušaja Jankovića s distance (31′, 33′), a gol je stigao u 38. minuti. Naime, u 36. minuti Rijeka je izvela brzi korner, Janković je ubacio i lopta je pogodila Lovrića u ruku. Kolarić je pokazao na bijelu točku, a VAR provjera trajala je dvije minute.

Frigan je preuzeo odgovornost i poentirao – 1:1.

U 45. minuti Osijek nije dobro izbio loptu koja je došla do Marina. Uslijedio je ubačaj, lopta je došla do Princea koji je pucao iz okreta, a loptu je zaustavio Žaper. U drugoj minuti nadoknade novi ubačaj s lijeve strane, a Mierez je uspio pucati, a lopta je otišla iznad grede.

U 56. minuti Janković je ubacio iz kornera, Grgić skrenuo glavom, Ivušić je obranio udarac. Lopta se odbila u igru, ali nitko od igrača Rijeke nije uspio iskoristiti situaciju i ugroziti gol Osijeka.

Nakon te prilike igra je donijela puno trke i želje na obje strane, Rijeka je bila nešto konkretnija, ali bez izrazitijih prilika.

Posebno zanimljiva situacija odigrala se u 90. minuti kada je Živković poentirao, ali nakon duge provjere gol je poništen zbog zaleđa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari