RIJEČANI U LONDONU Otkriveno: 1. Gol na turniru u grupi s europskim prvakom Nottingham Forestom i premijerligašem Crystal Palaceom!

Idi na originalni članak

Poznata riječka Škola nogometa 1. Gol sa generacijom igrača rođenih 2005. godine idućeg tjedna u središtu Londona sudjelovat će na prestižnom pozivnom turniru Pro International Invitational Festival koji će se odigrati na prekrasnom sportskom centru Market Road Pitches u četvrti Islington

Oglas

Iako razne selekcije 1. Gola (koja djeluje pod okriljem NK Grbci 2000) već imaju iskustvo igranja na turnirima u mnogim europskim zemljama (Austrija, Njemačka, Slovenija, BiH…) o čemu smo pisali OVDJE, posjet kolijevci nogometa zasigurno će biti novo, jedinstveno i nezaboravno iskustvo za riječke talente koji će tijekom petodnevnog boravka u glavnom gradu Ujedinjenog kraljevstva odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s uglednim klubovima (Milwall, Southampton); a u subotu 22. travnja sudjelovat će i na prestižnom pozivnom turniru Pro International Invitational Festival koji će se odigrati na prekrasnom sportskom centru Market Road Pitches u četvrti Islington u središnjem Londonu.

ŠN 1. gol, tri postolja na Dvoranskom prvenstvu grada Rijeke 2014.

Na turniru će sudjelovati 15 momčadi podijeljenih u tri grupe, a nakon izvlačenja grupa kojih su nositelji bili ugledni premijerligaši Crystal Palace i Southampton te višestruki europski prvak Liverpool – momčad 1. Gola dopala je grupa A u kojoj će snage odmjeriti s Crystal Palaceom, Queens Park Rangersom, bivšim europskim prvakom Nottingham Forestom i Crown Pro Elite školom nogometa.

Evo i svih sudionika turnira:

Group A
1. Crystal Palace FC
2. QPR FC
3. Nottingham Forest FC
4. Crown Pro Elite (regional finalist)
5. 1. Gol Rijeka (Croatia)

 

Group B
1. Liverpool FC
2. Norwich City FC – Black
3. Camden Elite FA (regional champions)
4. Reading FC
5. Bubamara Academy (Croatia)

Group C
1. Southampton FC
2. Fulham FC
3. Brighton and Hove AFC
4. Norwich City FC – Yellow
5. Pro Touch SA (host)

 

Kako su napomenuli organizatori Pro International Invitational Festivala, sve momčadi profesionalnih klubova nastupit će sa službeno registriranim igračima poniklima u njihovim nogometnim akademijama koji inače igraju u tamošnjim ligaškim natjecanjima, a ne s razvojnim, drugim momčadima.

Treba se posebno osvrnuti i na mjesto odigravanja turnira: prekrasni nogometni centar Market Road Pitches u Islingtonu u središnjem Londonu desetljećima je bio tradicionalno mjesto okupljanja nogometne mladeži iz kojeg su ponikli i neki od poznatih premijerligaških igrača, no desetljeća korištenja donijela su i priličnu devastaciju kompleksa.

No prije nekoliko godina općinsko vijeće Islingtona odlučilo je obnoviti centar u što je uloženo čak dva milijuna funti (!), od čega su gotovo pola iznosa osigurali FC Arsenal odnosno Premier liga.

Pravi primjer ulaganja, ne samo u sportski centar već – preneseno – u zdravlje tisuća mladih koji će njime prokrstariti, odnosno u zdravlje nacije i prosperitet nogometa! Gdje bi nama bio kraj – pa i školama nogometa poput 1. Gola – kada bi se u nas pronašli ulagači koji bi shvatili da je ovako uložen novac – najvrednija investicija… A dugoročno i isplativi poslovni potez kroz niz ugovorenih kompenzacija!

U nekim (logističkim) segmentima daleko smo mi od razvijene Europe – no nasreću ne i talentom, predanošću i radinošću naših sportaša i sportskih djelatnika! Upravo to je i prepoznato od inozemnih partnera naših ambicioznijih škola nogometa koji u goste rado pozivaju hrvatske partnere koji žele rasti, razvijati se i usvajati nova znanja te ostvarivati nove kontakte.

Medijsko pokroviteljstvo

Upravo zbog toga, prepoznavši napredne ideje i visoke ciljeve riječke škole nogometa (OVDJE), medijskoj promociji putovanja Škole nogometa 1. Gol u kolijevku nogometa pridružio se i web portal Riječanin (rijecanin.rtl.hr) koji će s lica mjesta izvještavati o svim aktuvnostima riječkih nogometnih nada u kolijevci nogometa.

Azuz Simcich na treningu podmlatka Škole nogometa 1. gol

Zahtjevan poduhvat

Treba pripomeniti kako je putovanje u Englesku ipak dosad najambiciozniji i financijski najzahtjeviniji poduhvat ove male i skromne, ali iznimno uspješne riječke škole nogometa gdje financijski teret „eskspedicije“ većim dijelom na sebe preuzimaju roditelji dječaka. I to samo za onaj osnovni, igrački dio boravka momčadi u Londonu.

Iz Škole nogometa 1. Gol pozdravili bi i promovirali eventualnog sponzora ili donatora koji bi pripomogao uspješnijoj realizaciji boravka momčadi u Engleskoj. Dobrodošla novčana donacija koja će doprinijeti sadržajnijem boravku mladih Riječana u „kolijevci nogometa“ može se uplatiti na račun:

NK GRBCI 2000
BKS BANKA
HR8524880011100119364

Exit mobile version