Srećko Sladoljev dijeli savjete za ”ublažavanje i poništavanje” cjepiva: ”Jedite mnogo luka i špeka…”

Srećko Sladoljev dijeli savjete za ”ublažavanje i poništavanje” cjepiva: ”Jedite mnogo luka i špeka…”

Foto: Pixsell

Srećko Sladoljev, biolog i jedan od šefova bivšeg Imunološkog zavoda, koji je posljednjih godina postao zvijezda u krugovima hrvatskih protivnika cijepljenja, objavio je status na Facebooku u kojem nudi recept za “poništavanje ili ublažavanje” onog što on naziva “genska terapija”.

U svom statusu Sladoljev tvrdi da konzumacija masne hrane i alkohola poništava učinke mRNK cjepiva, poput Moderne i Pfizera. Što, naravno, nije istina.

Cjepiva su sigurna i nisu obavezna

Napominjemo da su sva cjepiva koja su dostupna prošla opsežne provjere pri regulatornom tijelu te zadovoljila postavljene stroge zahtjeve kakvoće, sigurnosti i djelotvornosti. U ovom slučaju, da bi cjepivo bilo dozvoljeno na teritoriju Europske unije, treba ga odobriti Europska agencija za lijekove.

UPRAVO SE ČITA

Zahtjevi vezani uz sigurnost primjene jednaki su za cjepiva za covid-19 kao i za bilo koje drugo cjepivo u Europskoj uniji (EU) te se ovi strogi zahtjevi ne snižavaju ni u kontekstu trenutačne pandemije. Iako se za ova cjepiva razvoj i regulatorni postupci provode ubrzano, konačno odobrenje mogu dobiti samo ako se dokaže da imaju pozitivan sigurnosni profil, tvrde iz Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, piše Index.

Također, cjepivo protiv koronavirusa u Hrvatskoj nije obavezno i nitko ga nije prisiljen primiti.

Video dana:

Sve detalje o cjepivima, njihovoj sigurnosti i načinima na kojima se možete cijepiti možete pronaći na stranicama HZJZ-aHALMED-a i stranici Koronavirus.hr.

Sladoljev: Jedite špek i luk i popijte nešto žešće

Status Srećka Sladoljeva prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

“Često pitanje koje mi postavljaju je kako poništiti ili barem ublažiti učinke postupka genske terapije (koja se u PLANdemiji ne koristi za liječenje rijetkih genetskih bolesti već autoprodukciju imunoprovokatora!).

Jer mnogi su dovedeni ‘pred zid’. Primorani su je primiti.

Pogledajte, aktivna tvar u mRNK ‘cjepivu’ je informacijska molekula koja mora U CIJELOSTI biti isporučena stanicama. Djelomična informacija nije informacija. Slaba točka aktivne tvari (mRNK) su SVUDAPRISUTNI enzimi nukleaze koji je uništavaju. Budući su enzimi aktivni čak i kod temperatura ispod ništice (riba nakon dužeg vremenu u zamrzivaču na – 20 mijenja zbog djelovanja enzima i miris i okus!), ova cjepiva s razlogom se moraju čuvati na -70, ali to nije sve.

Da bi se mRNK informacijske molekule dodatno zaštitile od nukleaza, uklapa ih se u vodoodbijajuće tvari (PEG) da bi u tijelu ‘preživjele’ od trenutka injektiranja do ulaska u stanice. Tek kada se PEG-mRNK kapljice stope sa staničnim membranama, mRNK se oslobađaju u staničnu tekućinu (citoplazmu) gdje brzo moraju ‘pronaći’ proteinske tvornice (ribosomi) koje će, dok mRNK prolaze kroz njih, dešifrirati informacijske slijedove i pretvoriti ih u slijedove aminokiselina, u proteine.

Da bi se informacijska mRNK mogla višekratno prepisati, upravo zbog zaštite od djelovanja nukleaza, ribosomi su gusto, gusto nanizani jedan do drugoga bez ‘lufta’- čim mRNK izviri iz jednog, odmah ulazi u sljedeći ribosom i tako redom. Treba znati da su ribosomi uglavnom načičkani po opnama staničnog ‘probavnog trakta’ (endoplazmatski retikulum, ER) kroz koji stanice stvorene proteine IZBACUJU IZVAN stanice. Na elektronskim slikama zbog načičkanih ribosoma, ER ima zrnatu strukturu (engl. rough endoplasmatic reticulum).

Ovim podužim uvodom želio sam ukazati na ‘Ahilovu petu’ mRNK cjepiva. I TU ĆEMO IH NAPASTI kada vam ih uštrcaju u tijelo!

Učinkovitost cjepiva moguće je smanjiti dvojako: SMANJUJUĆI BROJ PEG-mRNK kapljica (1) i/ili UNIŠTAVAJUĆI ih (2).

1. SMANJITI ćemo broj tako da prije i po primitku cjepiva jedemo MASNU HRANU. Npr. špek i luk. Masnoće će se probavom resorbirati i naše tijelo “zapljusnuti” će lipemična krv. Pogledajte što se dešava s masnim kapljicama u juhi! Manje se spajaju s većim u jednu gigantsku. Pretpostavljam da će se slično (barem dijelom) desiti i s cjepivom!

2. PONIŠTITI ćemo ih tako da prije i po primitku cjepiva popijemo nešto ‘žešće’. Obzirom da alkohol rastvara masnoće, rastvoriti će i PEG-mRNK kapljice (ostalo će napraviti spomenute nukleaze!).

Oni koji su ovako postupili, rekli su mi da cjepivo nisu ni osjetili.

Sritno!”, piše Sladoljev.

Tko je Srećko Sladoljev?

Sladoljev je po struci biolog (dr. dipl. ing. biologije) koji je radio u Imunološkom zavodu.

U javnosti se svojedobno pojavio kao zviždač u slučaju priče o Imunološkom, no potom se prometnuo u jednog od najvećih protivnika cijepljenja u Hrvatskoj.

Sladoljev je na parlamentarnim izborima bio nositelj liste Živog zida u I. izbornoj jedinici, no nije uspio ući u sabor.

U Imunološkom, kako je potvrđeno s tog zavoda početkom prošle godine, više nije zaposlen, a u javnosti već dugo primarno nastupa kao veliki protivnik cijepljenja o čemu je iznio niz zanimljivih razmišljanja.

Početkom godine je Sladoljev širio lažne vijesti nakon smrti zagrebačkog ginekologa Marija Kernera, tvrdeći da je preminuo od covida. Sladoljev je na Facebooku napisao da je od prijateljice čuo da se dr. Kerner cijepio protiv covida (što nije točno) te sugerirao da je moguće da je preminuo zbog cjepiva. To je, ponovimo, laž jer se dr. Kerner nije cijepio protiv covida, što su potvrdile i njemu bliske osobe, a reagirala je i Liječnička komora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari