Sredinom prosinca u Rijeci koncert My Buddy Moose i kantautora Fallen Down Moon

Sredinom prosinca u Rijeci koncert My Buddy Moose i kantautora Fallen Down Moon

Nažalost i ovu godinu ćemo pamtiti kao krnju kad je riječ o klupskim koncertima

No, da ne bude baš skroz tako, pobrinuti će se uvijek odlični My Buddy Moose. Svoje dugogodišne prjateljstvo povezano s glazbom zaokružiti  će koncertom na kojem nas očekuje presjek karijere, ali i naznaka novog materijala koji je upravo u fazi snimanja. Koncert otvara nova glazbena “tajna” iz Žminja, Fallen Down Moon.

“Očekuje nas feel good atmosfera i sjajna svirka uživo, svojevrsni pozdrav od koncertne sezone za ovu godinu!”, poručuju organizatori iz Distune promotiona.

UPRAVO SE ČITA

Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 40,00 kn dostupno je u Dallas music shop Rijeka i/li u ustavu Entrio, dok se na dan koncerta cijene penje na 60,00 kn.

My Buddy Moose, od samoga početka, čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!” (2013.) te “IV” (2017.)

Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni  “live” nastupi  pomažu im u  stvaranju baze vjernih fanove kako u  Hrvatskoj tako i  u okolnim zemljama. Album “IV” je dočekan hvalospjevima glazbene kritike koja ga je odmah nakon objavljivanja uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017. godine. Njihove je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi „The Walkaboutsa“.  Prvi album, „Way Back Home“ u žanru americane, objavljen je 2020. Žminj, kao mjesto nastanka i prebivalište autora i izvođača teško da bi kome palo na um, ali da, Zvone je upravo iz Žminja. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu je ostavio i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

11. sezonu koncertnog programa Distune vam predstavlja sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova.

subota, 18.12. @The Beertija

upad: 40/60 kn

prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari