Stručnjakinja upozorava: ‘Ivermektin nije lijek protiv korone’; Moguće su izuzetno neugodne nuspojave!

Stručnjakinja upozorava: ‘Ivermektin nije lijek protiv korone’; Moguće su izuzetno neugodne nuspojave!

Foto: Unsplash/Y.Y.

Zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin upozorava da ivermektin nije čudotvorni lijek protiv COVID-a

Posljednjih dana sve je više vijesti o ljudima koji uzimaju ivermektin provt Covida-19, no zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin upozorava to nije čudotvorni lijek protiv COVID-a i da može biti opasan, prenosi Net.hr.

“Ne, to uopće nije lijek protiv COVID-a i ne bi se smio uzimati protiv COVID-a niti kao prevencija niti kao liječenje COVID-a”, rekla je Pavić Šimetin u Dnevniku Nove TV.

UPRAVO SE ČITA

VIDEO DANA:

“Lijek ima puno nuspojava opisanih u sažetku – to su i moguće jake alergijske reakcije i zatajenje jetre… To je situacija kada se laici igraju doktora, to je opasno i ne smije se raditi”, upozorava Pavić Šimetin.

Cijepljeni rjeđe prenose virus

Tvrdi i kako cijepljeni puno rijeđe prenose virus od necijepljenih. “To je toliko rijetko da je to rizik koji možemo prihvatiti kao što prihvaćamo rizik da onaj koji nije cijepljen, a ima negativan test ipak možda je zarazan”, rekla je Pavić Šimetin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari