Svečano proglašeni najbolji sportaši desetljeća u PGŽ; Pogledajte tko su nagrađeni

Svečano proglašeni najbolji sportaši desetljeća u PGŽ; Pogledajte tko su nagrađeni

Foto: Pixsell

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić sudjelovale su na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša, ekipa i školskih sportskih društava desetljeća Primorsko-goranske županije.

Čestitavši nagrađenima, zamjenica Medarić je istaknula kako iz Primorsko-goranske županije oduvijek dolaze brojni talentirani sportaši, bilo da je riječ o ljetnim ili zimskim sportovima. Podsjetila je da su upravo krenuli radovi na izgradnji nove školske sportske dvorane Medicinske škole koja će omogućiti kvalitetne uvjete za bavljenje sportom učenicima škole, ali i onima koji borave u domu Kvarner kao i lokalnoj zajednici.

Naime, uvijek smo nastojali iznaći sredstva za sportske udruge i klubove te gradili infrastrukturu kako bi stvorili čim bolje uvjete sportašima. Svaki sportski uspjeh i svaki uspješan sportaš najbolji su promotori Primorsko-goranske županije”, rekla je Medarić.

UPRAVO SE ČITA

Za razdoblje od 2011. do 2020. godine birali su se sportaš i sportašica desetljeća, sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom, najuspješnija muška i ženska sportska ekipa te sportsko društvo osnovne i srednje škole. Najboljima su proglašeni: Snježana Pejčić (najuspješnije sportašica), Samir Barać (najuspješniji sportaš), Vedran Dumenčić (najuspješniji sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom), Kuglački klub Mlaka (najuspješnija ženska ekipa), Vaterpolski klub Primorje Erste banka (najuspješnija muška ekipa), Školsko sportsko društvo Kozala (najuspješnije školsko sportsko društvo osnovnih škola) i Školsko sportsko društvo Dominik Savio (najuspješnije školsko sportsko društvo srednjih škola).

Također, dodijeljene su i nagrade za životno djelo za izuzetan doprinos razvoju i promicanju sporta Marijanu Brnčiću, Žarku Despotu i Miroljubu Beraku te je održana promocija petnaestog izdanja Sportskog godišnjaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari