U PGŽ novi veliki porast broja novozaraženih! U riječkoj bolnici preminula jedna necijepljena osoba

U PGŽ novi veliki porast broja novozaraženih! U riječkoj bolnici preminula jedna necijepljena osoba

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U PGŽ je danas 310 novooboljelih a 60 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 1848.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1820 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih iznosi 17.03%.

198 novooboljelih su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 49 sa Crikveničko-vinodolske regije, 23 sa otoka Krka, 19 iz GK, 14 sa Liburnijskog područja, te 7 sa otoka Cresa.

UPRAVO SE ČITA

U kontinuitetu je većina novooboljelih iz skupine radno aktivnih stanovnika 158, 129 osoba pripada mlađim dobnim skupinama, dok se 33 novooboljele nalaze u skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je i danas u padu; za 6 pacijenta u odnosu na jučer te iznosi 55.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi 7 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula 1 necijepljena osoba od COVID-19 bolesti. Time se ukupan broj umrlih osoba tijekom 4 epidemiskog vala sa prebivalištem u PGŽ povećao na 34 osobe od čega su 7 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, te pada broja hospitalizacija danas nešto niži, ali i dalje stabilan i iznosi 2.97%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari