U Rijeci i PGŽ otvoren natječaj za nagradu “Volonteri godine”!

U Rijeci i PGŽ otvoren natječaj za nagradu “Volonteri godine”!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera koji je 5. prosinca, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka raspisuje natječaj za nagradu „Volonteri godine“.

Program koji podržavaju Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija za cilj ima postizanje veće vidljivosti i prepoznatljivosti volonterki i volontera u zajednici.

Udruga SMART tako će i ove godine dodijeliti nagrade u tri kategorije – najboljim volonterima pojedincima, Organizatoru volontiranja te najboljem Školskom volonterskom klubu.

UPRAVO SE ČITA

Kandidate za nagradu „Volonteri godine“ mogu nominirati neprofitne organizacije koje djeluju na području grada Rijeke i/ili Primorsko-goranske županije, a koje su u svom djelovanju tijekom 2021. godine, sukladno Zakonu o volonterstvu, surađivale s volonterima.

VIDEO DANA:

Organizaciju za nagradu „Organizator volontiranja 2021.“ mogu nominirati njihovi volonteri, druga organizacija ili jedinica lokalne odnosno regionalne samouprave, a organizacija za nagradu može nominirati i samu sebe.

Za nagradu „Školski volonterski klub 2021.“ čiji je cilj vrednovanje dobre prakse uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno-obrazovnih ustanova, odgojno-obrazovnu ustanovu mogu nominirati učenici volonteri, drugi volonteri ustanove, druga ustanova, organizacija ili jedinica lokalne/regionalne samouprave te ustanova može za nagradu nominirati i samu sebe.

Natječaj ostaje otvoren do 29. listopada, a više informacija moguće je pronaći na web stranici Volonterskog centra za razvoj civilnog društva SMART. Uputstva i nominacijski obrazac moguće je zatražiti i putem e-maila smart@smart.hr

Međunarodni dan volontera dodjelom spomenutih nagrada obilježava se već više od 10 godina, a iz Udruge SMART pozivaju organizacije, pojedince i odgojno-obrazovne ustanove da nominiraju svoje kandidate i organizacije.

Nominacijski obrasci:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari