U utorak novo popuštanje mjera! Capak otkrio što bi se sve moglo otvoriti

U utorak novo popuštanje mjera! Capak otkrio što bi se sve moglo otvoriti

Foto: Pixsell, Riportal

U Hrvatskoj je epidemiološka situacija svakim tjednom sve bolja, a do utorka, 15. lipnja, vrijeme mjere koje su trenutačno na snazi. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je za Dnevnik Nove TV komentirao moguće nove mjere i trenutačno stanje.

U povoljnoj smo, ali osjetljivoj epidemiološkoj situaciji, kaže Capak te objašnjava da je to zbog velikog broja cijepljenih, lijepog vremena, završetka školske godine. No, epidemiolozi nisu zadovoljno nedavnim događajima u metropoli i u Zadru.

 ”Brojke nam kontinuirano padaju čime smo zadovoljni. Međutimm nalazimo se u osjetljivoj epidemiološkoj situaciji gdje su se ljudi opustili”, rekao je Capak za Dnevnik Nove TV.

UPRAVO SE ČITA

Mjere će se ublažavati ako epidemiološka situacija bude bolja, ali sada nije vrijeme da se popuste sve mjere. Novo popuštanje slijedi u utorak, 15. lipnja, a sutra će se saznati detalji.

”Definitivno ćemo to znati kasnije danas . Razgovara se o tome da se eventualno produži malo radno vrijeme, da se neki sportski događaji, treninzi i natjecanja na otvorenom malo popuste. Nešto od toga će biti, ali to ćemo znati sutra”, rekao je, piše Net.hr

U srpnju će se definirati koji će događaji biti dopušteni

Capak je govorio i o vjenčanjima. Naime, od 1. srpnja je na snazi uredba EK-a o tzv. digitalnim Covid potvrdama gdje će biti mogući događaji poput vjenčanja. Cijepljeni, oni koji su preboljeli Covid i osobe s negativnim testom će imati prednost na tim događajima.

“Do 1. srpnja ćemo svakako pustiti druge događaje takvog tipa koji će dati prednost osobama koje su se cijepile, koje su preboljele ili koje su se testirale i organizirati takve događaje na jedan siguran način”, otkriva Capak te dodaje da će koncerata također biti. Nekoliko probnih koncerata održat će se do 1. srpnja i tamo će se odlaziti po klasičnim epidemiološkim mjerama, s potvrdama o preboljenju, testiranju ili cijepljenju.

“Od 1. srpnja ćemo točno definirati koji su to događaji. Razmišlja se o tome da broj sudionika takvih događaja bude puno veći nego što je to sad dopušteno”, rekao je Capak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari