UNIRI potpisao Sporazum o suradnji na programu ”Moje mjesto pod suncem”

UNIRI potpisao Sporazum o suradnji na programu ”Moje mjesto pod suncem”

U prostorijama nekadašnjeg Tehnološko-inovacijskog centra rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, potpisala je danas Sporazum o suradnji na programu ”Moje mjesto pod Suncem” s dekanicom Učiteljskog fakulteta prof. dr. sc. Lidijom Vujičić i Sandrom Grozdanovom, predsjednicom koordinacijskog tima Udruge CeKaDe.

Rektorica Snježana Prijić Samaržija potpisala je također sa zamjenicom župana Primorsko-goranske županije Marinom Medarić Ugovor o financiranju troškova adaptacije poslovnog prostora kojim se konkretno utvrđuje iznos koji PGŽ dodjeljuje Sveučilištu za potrebe preuređenja prostora namijenjenog aktivnostima Udruge CeKaDe. Radi se o sufinanciranju dijela troškova.

Potpisivanju Sporazuma i ugovora nazočio je u ime Grada Rijeke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

UPRAVO SE ČITA

Sveučilište u Rijeci, u skladu sa svojom tradicijom i strateškom opredijeljenošću društveno angažiranog sveučilišta, nastoji svoje znanstveno-istraživačke i sve druge resurse koristiti prema potrebama i zahtjevima zajednice i šireg okruženja u kojem djeluje i to kroz ostvarivanje institucionalnih i programskih suradnji i s organizacijama civilnog društva kao ključnim partnerima i nositeljima neprofitnih aktivnosti. U kontinuiranom nastojanju unaprjeđenja funkcionalnosti, ekonomičnosti i svrsishodnosti procesa upravljanja raspoloživim resursima, Sveučilište je utvrdilo potrebu i mogućnost boljeg i učinkovitijeg modela upravljanja i korištenja dijela svoje nekretnine u Rijeci, a koju ustupa Udruzi CeKaDe na dugoročno korištenje za provedbu Programa ”Moje mjesto pod Suncem” (MMPS.).

 

Udruga CeKaDe kao neprofitna organizacija civilnog društva posvećena je borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te promicanju vrijednosti građanske solidarnosti i društvenog dijaloga. ”Moje mjesto pod suncem” je program socijalne inkluzije djece ispod ruba siromaštva koji uključuje njih 55 i 33 obitelji te 55 volontera i od 2015. godine djeluje u infrastrukturno neprimjernim uvjetima. Koncem 2020. godine pokrenuta je nacionalna donatorska kampanja “Moje mjesto pod suncem” s ciljem prikupljanja 1,2 milijuna kuna radi adaptacije i opremanja prostora kojeg je Udruzi Sporazumom ustupilo Sveučilište u Rijeci, i u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Rijeci. Na taj način djeci bi se osiguralo poticajno okruženje za sudjelovanje u aktivnostima koje im njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti (pomoć u učenju, kreativne radionice, ples i gluma, dnevni boravak, radionice održivog razvoja, izleti, posjet muzejima, kazalištima, kinima, izložbama i primjerenim događanjima).

 

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci izražava spremnost za dugoročnom suradnjom s Udrugom CeKaDe u područjima od zajedničkog interesa, a osobito u razvijanju afiniteta studenata i nastavnika prema različitim oblicima i sadržajima borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, uključivanju studenata u Program MMPS kroz volontiranje te u razmjeni iskustava i prijenosu znanja i informacija organiziranjem okruglih stolova, konferencija, predavanja, radionica, izložba radova djece, studenata i nastavnika, kao i sličnih aktivnosti.

Sporazum o suradnji na programu MMPS odnosi se na utvrđivanje održivosti, potrebu i mogućnosti unaprjeđenja Programa ”Moje mjesto pod suncem” s ciljem zajedničkog interesa. Sveučilište ustupa svoj dio prostora na adresi Ulica Janka Polića Kamova 19 na korištenje Udruzi CeKaDe, koja će isti preurediti prema potrebama za održavanje i organiziranje Programa MMPS što ga provodi. Učiteljski fakultet u Rijeci će u tom smislu pokrenuti postupak dodjele naziva stručne baze Udruzi CeKaDe u prostoru u kojem će se Program MMPS provoditi, a sve u cilju povezivanja prakse i visokog obrazovanja te stjecanja konkretnih praktičnih kompetencija studenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari