Vatrogasci slave svog zaštitnika; Dan sv. Florijana u Šapjanama čestitala i zamjenica župana Marina Medarić

Vatrogasci slave svog zaštitnika; Dan sv. Florijana u Šapjanama čestitala i zamjenica župana Marina Medarić

Povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc posjetili su Centar za obuku operativnih snaga Civilne zaštite PGŽ u Šapjanama gdje su završeni radovi unutarnjeg uređenja i opremanja upravne zgrade, za koje je Primorsko-goranska županija osigurala 500 000 kuna.

Čestitajući vatrogascima njihov dan, sv. Florijana, zamjenica im je uputila i zahvalu za sve što čine na dobrobit zajednice.

“U uređenje i opremanje ovog Centar kroz nekoliko faza do sada je uloženo oko 6 milijuna kuna, a više od polovice tog iznosa, 3,7 milijuna kuna osigurala je Županija”, rekla je zamjenica te dodala kako je veliko zadovoljstvo čuti pohvale od strane državnog vrha koji vatrogasce i Vatrogasnu zajednicu PGŽ ističu kao jednu od najboljih i najučinkovitijih.

UPRAVO SE ČITA

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac naglasio je značaj Centra za obuku operativnih snaga CZ PGŽ.

“Ovakav centar omogućuje nam, osim zaprimanja poziva u slučaju elementarnih nepogoda i kvalitetnu provedbu obuke zapovjednog osoblja vatrogasnih kadrova”, naglasio je Šćulac.

Centar za obuku interventnih službi Primorsko – goranske županije u Šapjanama obuhvaća prostor od oko 15.700 četvornih metara koji se od 2008. godine planski uređuje kako bi se u konačnici omogućilo uvježbavanje operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko – goranske županije kao i uspostava alternativne lokacije Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije.

U Šapjanama djeluje i Centar za obuku vatrogasnih K9 timova u Hrvatskoj, a upravo je iz PGŽ, točnije Opatije krenula hrvatska K9 priča, obuke vatrogasnih potražnih pasa.

U ovogodišnjem proračunu PGŽ za rad županijske Vatrogasne zajednice izdvojeno je 2.750.000,00 kn.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari