(VIDEO) 10. Rijeka Tattoo Expo privukao mnoštvo znatiželjnika; Na okupu 92 tatoo majstora iz desetak europskih zemalja!

(VIDEO) 10. Rijeka Tattoo Expo privukao mnoštvo znatiželjnika; Na okupu 92 tatoo majstora iz desetak europskih zemalja!

Kostrena je domaćin 10. jubilarnog izdanja Rijeka Tattoo Expoa na kojem ove godine nakon jednogodišnje stanke sudjeluju 92 tatoo majstora iz desetak europskih zemalja.

Natjecateljski dio programa prati i onaj zabavni, a on je ove godine baziran na zračnim perforamansima.

Više u VIDEOPRILOGU:

UPRAVO SE ČITA

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Sudionici se natječu u 11 kategorija, bit će podijeljeno 35 nagrada i u nedjelju – Best of show pobjednik 10. jubilarnog izdanja”, kaže Mia Mohorić, organizatorica manifestacije.

“Imat ćemo nastupe na trapezu, plesne nastupe a tu je i tatoo kviz za naše posjetitelje koji mogu osvojiti i nagradu. Imat ćemo izbor za najgoru tetovažu što je uvijek najzanimljiviji dio programa , nasmijemo se i družimo se”, dodaje Mia Mohorić.

Jurica se prvi put predstavlja na tatoo konvenciji.

“Prvi put i radim i prvi put sam i osvojio nagradu. Nagrada kao nagrada znači puno, ali svi smo se mi tu došli natjecati i drago mi je da sam ja taj i da sam pokazao nešto malo drugačije”, kaže tattoo majstor Jurica Malčić.

Irena se na konvenciji predstavlja ručnom tehnikom tetoviranja, odnosno radi samo iglama bez mašinice.

“Ja sam inače iz Bosne a žene u Bosni su za vrijeme Turaka crtale te neke simbole uglavnom s križevima kako ih oni ne bi odveli u harem , da malo je neposrednija tehnika i malo je nešto nježnije i manje bolno”, otkriva , tattoo majstorica Irena Pejić.

Ana je i više nego zadovoljna odabranim motivom, ornamentom sličnom starim hrvatskim tetovažama inspiriranom starom hrvatskom umjetnosti.

“Sviđa mi se ornament , sviđa mi se motiv i mislim da je lijepi primjer naše povijesti u tetoviranju.”, kaže Ana Ptičar.

Da je odnos povjerenja između tatoo majstora i klijenta presudan kaže i Matea koja se s punim povjerenjem prepustila u ruke tatoo majstorici Loli koja joj sprema iznanađenje.

“Nije mi bio problem, sve tetovaže mi je ona radila tako da zna što želim, zna moj stil tako da nemam nikakvu sumnju u nju niti malo”, kaže Matea.

Rijeka Tatoo Expo ima i humanitarnu notu, pa će se tako i ove godine prikupljati sredstva za potrebite.

“Ove godine odluka je da to bude za našeg sumještanina iz Kosterne, malog 9-godišnjeg Tina. U akciju prikupljanja uključeni su Rijeka Tatoo Expo, Općina Kostrena i TZ Kostrena, Centar kulture Kostrena a putem su nam se priključili mnogi suradnici. Tu je i veliki roođendanski koncert Kanala Ri kojim se nastavlja naša akcija”, kaže ponosno organizatorica Mia Mohorić.

Rijeka Tatoo expo možete posjetiti još sutra u sportskoj dvorani u Kostreni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari