(VIDEO) DETALJI DRAME Eksplodirala naprava pred vratima optuženog za šverc droge i palež automobila

(VIDEO) DETALJI DRAME Eksplodirala naprava pred vratima optuženog za šverc droge i palež automobila

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Grad je osigurao i zamjenski smještaj za stanare, no za sada tu mogućnost nitko nije iskoristio

Eksplozija u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Sinoć oko 2 sata došlo je do detonacije nakon čega je evakuirano 50-ak stanara. Pukom srećom ozlijeđena je samo jedna osoba, i to lakše. Oštećeno je devet stanova i dizalo, a stan na trećem katu potpuno je razoren. Na teren su odmah izišle sve nadležne službe.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Snažna eksplozija probudila je stanare na zagrebačkom Laništu. Od siline udara raznesena su vrata svih stanova na trećem katu zgrade.

UPRAVO SE ČITA

Više u VIDEOPRILOGU:

„Ja sam iskreno mislila da je plinska boca i onda kad smo izašli van kad smo vidjeli da se susjedin stan razletio, svi smo izašli zgrada je uništena skroz tako da vidit ćemo“, izjavila je Mia Musulin iz Zagreba.

„Nismo znali od kud dolazi, gdje se možemo kretati od kud dolazi. Bilo je i dima unutra, nismo znali jesu li u pitanju instalacije i šta se još može dogodit“, tvrdi Zagrepčanin Stjepan Sladić.

Kako neslužbeno doznajemo eksplozivna naprava postavljena je pred stanom Tomislava Sučića, optuženog za šverc droge i palež automobila.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

„Djeca plaču, zapomažu… zapomaže gospođa koja je napadnuta, bila je cijela izbezumljena. Uspjeli smo izbaciti djecu van, staviti ih na toplo u auto i ono panika!“, rekao je predstavnik stanara stambene zgrade na Laništu Jurica Maršić

„Ekipa je zatekla gospođu ispred ulaza, imala je ogrebotine u predjelu nosa te tragove udisanja dima, ali bez znakova gušenja“, pojasnila je liječnica u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba Ljupka Hitrova.

U rasvjetljavanju slučaja trebale bi pomoći i snimke s nadzornih kamera.

„Za sve potrebe policije, državnih institucija mi ćemo naravno ustupiti video nadzor za daljnju istragu.“, rekla je direktorica tvrtke zadužene za upravljanje zgradom Kristina Tadić.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nije ovo prvi put da se u kvartu događaju čudne stvari, pričaju nam stanari.

„Tu je bila eksplozija auta, tu je netko zapalio nekakav bijesni auto. Pretpostavljam da su u pitanju mutni poslovi i ovo je možda isto neka odmazda bila nekome“, tvrdi Zagrepčanka Maja Blaguški.

„Ma mislim, koji je to čovjek da ide napraviti ovako nešto? To bi trebalo kazniti da nikad ne izađe iz zatvora“, smatra Jelena Gradinščak iz Zagreba.

„Baš sam se iznenadila jer naša zgrada je relativno nova, tu su mladi ljudi sa djecom, pa je tu iza zgrade parkić gdje se igraju tako da smo baš jako iznenađeni“, kazala je Zagrepčanka Anđa Barišić.

Na teren su odmah izišle sve nadležne službe, a uskoro dolaze i statičari.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

„Kad imate eksploziju uvijek morate pogledati statiku. Ovdje se radi o novim zgradama tako da se nadam da ovdje minorna oštećenja što se tiče statike, ali to moraju reći stručnjaci“, izjavio je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Grad je osigurao i zamjenski smještaj za stanare, no za sada tu mogućnost nitko nije iskoristio, pišu RTL-ove Vijesti.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari