(VIDEO) Detalji tragične smrti mladog vatrogasca: ‘Nažalost, naš je posao opasan’

(VIDEO) Detalji tragične smrti mladog vatrogasca: ‘Nažalost, naš je posao opasan’

Foto: Pixsell

‘Radilo o vrlo zahtjevnoj intervenciji, ali bile su i vrlo visoke temperature, ne samo zbog požara nego i u zraku’

Iza nas je težak dan za vatrogasce diljem zemlje. Požari u Zagrebu, Splitu, Ravnoj Gori, a onda u subotu popodne i kobni požar krovišta obiteljske kuće u Velikoj Gorici u kojemu je preminuo mladi vatrogasac Ivan Galeković.

Vatrogasna zajednica i građani diljem zemlje izražavaju sućut obitelji vatrogasca koji je imao samo 24 godine, a njegovi kolege i sumještani iz Velike Gorice i dalje su u šoku zbog njegove smrti.

UPRAVO SE ČITA

Crna zastava ispred javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica ne može ni izbliza prikazati tugu, šok i nevjericu kolega preminulog vatrogasca, Ivana Galekovića. A o detaljima strašne tragedije s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem razgovarala je naša reporterka Matea Damjanović.

“Prije svega, izražavam sućut obitelji i djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Velike Gorice. Ovo je težak i žalostan dan”, kazao je Tucaković pa objasnio kako je došlo do tragedije:

“Vatrogasci su bili opremljeni svom potrebnom opremom pri intervenciji, ali pri njenom kraju, gore mu se dogodilo najgore moguće, pozlilo mu je. Zatražio je pomoć, Hitna je bila vrlo blizu i prevezla ga u bolnicu, ali nakon kraćeg vremena javili su nam da je preminuo.”

Dakle, nesretni Ivan Galeković imao je svu potrebnu opremu, ali nesreća koja se dogodila bila je splet raznih okolnosti, a konkretnije činjenice još se moraju utvrditi.

“Zaista, ovdje se radilo o vrlo zahtjevnoj intervenciji, ali bile su i vrlo visoke temperature, ne samo zbog požara nego i u zraku. Što se tiče samog požara, očevid još traje, kao i obdukcija. Očekujemo izvješće.’

Vatrogasci rade častan i opasan posao, zato je bitno učiniti sve kako bi rizik bio smanjen.

“Sam rizik je vrlo velik. Vrlo je bitna obuka i priprema, u što sam siguran da je svakog dana provode moji kolege u postrojbama. Međutim, dogodi se ovakav slučaj. Nažalost, naš je posao opasan.”

Nažalost, opasniji je ove godine, kad se bilježi više požara nego prijašnjih godina.

“To je možda nešto što je neobično, ali događa se. Moramo intervenirati bez obzira o kakvoj se vrsti intervencije radi”, zaključio je zapovjednik Slavko Tucaković.
Matea Damjanović

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari