(VIDEO) Evo koliko bi necijepljeni Hrvati plaćali svoje liječenje od COVID-a da se to – kao u Singapuru – plaća iz vlastitog džepa

(VIDEO) Evo koliko bi necijepljeni Hrvati plaćali svoje liječenje od COVID-a da se to – kao u Singapuru – plaća iz vlastitog džepa

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Zemlja s najboljim zdravstvenim sustavom na svijetu, prva je uvela da oni koji su se svjesno odlučili necijepiti, sami plaćaju trošak liječenja. Što kad bi tako i RH?

Iimamo par brojki koje još nigdje niste vidjeli, a koje bi vas mogle zanimati, donosi RTL.

Singapur, zemlja za koju se smatra da ima najbolji zdravstveni sustav na svijetu, je prvi na svijetu odlučio da će ljudi koji su se svjesno odlučili necijepiti, sami platiti trošak liječenja.

UPRAVO SE ČITA

Više u VIDEOPRILOGU:

Naravno da u Hrvatskoj to nitko nikad neće odlučiti, kod nas nema hrabrosti niti za puno manje poteze, ali mi smo provjerili koliko bi pacijente koštalo da sami moraju platiti liječenje. I vjerujte, u tom slučaju više ne bismo imali 50 posto necijepljenih.

36.000 kuna dobili bi račun oni koji su ležali na normalnom bolničkom odjelu. Jer, dan košta oko 3000 kuna, a prosjek ležanja je 12 dana.

A oni koji završe na intenzivnoj i na respiratoru? E, njima bi kući stigao račun
od približno 110.000 kuna, jer je trošak jednog dana liječenja 7800 kuna, a prosjek ležanja je 14 dana. Ali mi nismo Singapur, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari