VIDEO Fužinski turistički brod se nasukao: Turisti stigli na kupanje i pecanje, a dočekalo ih – ispražnjeno jezero!

VIDEO Fužinski turistički brod se nasukao: Turisti stigli na kupanje i pecanje, a dočekalo ih – ispražnjeno jezero!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odnos između Općine i županijskog HEP-a nije najbolji

Više u VIDEOPRILOGU:

Jezero Bajer napola je ispražnjeno, a kako stvari stoje, zato jer su se u HEP-u preračunali.

UPRAVO SE ČITA

Oni su vlasnici trenutno polupraznog jezera u kojem su zbog novonastale situacije obustavljene vožnje turističkim brodom, zabranjeno je pecanje i kupanje.

Danski turist došao je na pecanje. Mora odustati zbog trenutne zabrane, jer ribe su sada gotovo na suhom.

“Bilo je puno veće i ljepše na slikama. Zato smo došli pecati i vidjeti prirodu, ali to nije isto”, kazao je Elihe iz Danske.

HEP je o djelomičnom pražnjenju jezera, zbog radova na brani jezera Lepenica, obavijestio Općinu Fužine. Tvrdili su, kaže načelnik, da će za vikend pasti kiša i nadomjestiti vodu, ali to se nije dogodilo.

“Ja se slažem s time da oni moraju održavati brane, to je sigurnost prije svega, ali očito fali neka komunikacija ili ne žele komunicirati”, rekao je načelnik Općine Fužine, David Bregovac.

Dodaje da je odnos sa županijskim HEP-om loš i poziva na suradnju. Iz HEP-a, pak, ekipa RTL-a Danas još uvijek nije dobila govor.

Radnici u turizmu tek su, kažu, prodisali, jer su zbog koronavirusa u gubicima. Jedan od aduta je turistički brod, koji je sada nasukan.

“Prvi vikend smo odradili besplatno za vožnju da se vidi da se tu nešto ipak događa i onda nas je ovako malo zateklo, jer smo računali da ćemo prošli vikend voziti. Sad će ispasti da dva vikenda brodić stoji”, kazala je Ana Merle iz Odjela za turizam Komunalnog-trgovačkog društva Fužine.

Iako je jezero vlasništvo HEP-a, Općina je dozvolu za korištenje dobila od Ministarstva mora prometa i infrastrukture. Šetnica oko jezera je javno dobro.Turisti o tim odnosima, logično, nemaju pojma niti ih zanimaju.

“Došli smo jer smo željeli plivati, ali voda je stvarno niska i trenutno nije baš lijepo. Tako da sada ne znamo što da radimo”, požalila se Natalie iz Danske.

Jedini spas je u kiši, koja će napuniti jezero. Željno je iščekuju i ljudi i ribe.

Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari