(VIDEO) Razgovor gospodina Slavka s vatrogascima je postao hit: ‘To je tako mala rupa…’

(VIDEO) Razgovor gospodina Slavka s vatrogascima je postao hit: ‘To je tako mala rupa…’

S ozljedama na licu i po cijelom tijelu objašnjava kako voli šetati po gradu

Nevjerojatna intervencija u zagrebačkom naselju Zapruđu. Vatrogasce je nazvao muškarac koji je upao u šaht iz kojeg nije mogao izići.

Dodatni problem bio je to što nije znao ni objasniti gdje se točno nalazi, ali zahvaljujući gospodinovoj prisebnosti – brzo su ga locirali i na vrijeme je spašen, donose RTL Vijesti.

UPRAVO SE ČITA

Više u VIDEOPRILOGU:

Ovako je izgledao poziv upomoć koji su jučer dobili vatrogasci.

“Dobar dan.
Dobar dan.
Čujte, ovak, to mi se još nikad u životu nije dogodilo. Ja sam sad u jednoj rupi. Rupi. Nemrem izać iz nje, jer je toliko usko i tako dalje. Auti tu idu okolo. Ja, da vam kažem točno, ne znam di sam.
Ne znate točno?
Znate otprilike gdje ste? U kojoj rupi? Kak da dođemo do Vas?
Ne znam ništa. Ništa ne znam.”

Na sreću, gospodin je cijelo vrijeme bio priseban i odgovarao na sva pitanja vatrogasaca koji su pokušavali odgonetnuti gdje se incident dogodio.

“Jel bar znate u kojem ste gradu?
Pa znam, Zagreb. Ja sam Zagreb.
Jel znate koji kvart Zagreba?
Eh, kad bi ja to znao, ne znam, nisam očekivao.
Gdje ste bili, na kojoj lokaciji? Jeste išli u neku ustanovu?
Možda sam znao, sad ne znam ništa. Čujte, ja sam toliko u toj skučenoj rupi, ne mogu se ispraviti, ne mogu izaći. Kaj da vam velim. Čujem idu auti, simo, tamo. Ja vičem – Halo, halo, pomoć i tako dalje.”

Voli šetati po gradu…

Gospodina Slavka jutros smo pronašli u njegovu domu. S ozljedama na licu i po cijelom tijelu objašnjava kako voli šetati po gradu i kako mu se nikad tako nešto nije dogodilo.

“Ja sam išao u Novi Zagreb kad se gradilo ono najviše, nikad ništa, sve se to pazilo, a danas… Samo ide da te navuče u rupu, ali pazite, to je tako mala rupa, da je to neka bila rupa normalna, pa čovjek bi se mogao okrenuti. Nemrete se ni okrenuti, nemrete ni stati ni ništa”, objašnjava Slavko.

Najveći je problem bio taj što se sve dogodilo na mjestu koje nije previše prometno, pa gospodina Slavka nije nitko ni primijetio dok nije nazvao vatrogasce.

“Kad sam došao k sebi malo, nisam mogao uopće shvatiti da sam se našao u takvoj situaciji. Pazite, noge su mi bile gore, stražnjica mi je bila dole, ruke su bile, ali nemreš s nogama, nemreš s ničim”, objašnjava Slavko.

Za vatrogasce je to samo još jedna intervencija…

Za zagrebačke vatrogasce ovo je bila još samo jedna intervencija u nizu koju su riješili bez problema.

“Vadili smo ljude iz svih mogućih i nemogućih situacija. Od rupa, šahtova, okna, dizala, rijeka, potoka, automobila. Vadili smo dijelove tijela iz raznih pozicija, tako da nije nas nešto posebno iznenadilo. Ono što je bilo malo drugačije je činjenica da je gospodin bio pri svijesti i da je jako dobro komunicirao”, kaže zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih.

A upravo zahvaljujući smirenosti gospodina koji je u rupu upao, kao i svih službi i operatera, sve je – na sreću završilo dobro. I bez većih posljedica, donose RTL Vijesti.

Ivana Ivanda Rožić/RTL Vijesti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari