(VIDEO) Sutra u podne starta u Rijeci, mogla bi osvojiti cijeli svijet! Jeste li čuli za huuk? Evo o čemu je riječ!

(VIDEO) Sutra u podne starta u Rijeci, mogla bi osvojiti cijeli svijet! Jeste li čuli za huuk? Evo o čemu je riječ!

Oni su mladi, navijaju za Rijeku, i o tehnologiji današnjice znaju puno više od prosjeka, i to sve pod mentorskom palicom Matea.

Njegova priča ulazi u onaj mali postotak uspješnih ljudi koji su svoju uspješnu priču odlučili graditi u Rijeci.

Više u VIDEOPRILOGU:

UPRAVO SE ČITA

Novinar: LARRY AMBROZICH
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Ja sam prije nego što sa osnovao BrightDock radio u Googleu i tamo sam skužio da mi fali neki alat na bazi povezivanja interesa.”, otkriva Mateo Starčević Filipović, osnivač tvrtke BrightDock za Kanal RI.

I to je početak huuka, aplikacije koja će sutra točno u 12 sati biti dostupna građanima Rijeke.

“…sve ove ostale mreže danas nude istu stvar ali trebaju vam dani ili sati da se s nekim spojite a Huuk vam to daje u nekoliko sekundi, minuta.”, objašnjava Mateo Starčević Filipović.

Mateo je s povratkom u Rijeku odlučio vratiti nešto zajednici.

A najbolji već jesu i to kao najbrža mlada rastuća agencija u Centralnoj Europi. Sve zahvaljujući timu koji granice ne poznaje.

Da je tome tako dokazuje i Lexie koja je preletjela “baru” za posao snova.

“Sve je počelo prije dvije godine kada sam radila kao konobarica u restoranu Kukuriku u Kastvu. Mateo i njegova obitelj je tamo jela, i pitali su me želim li možda drugi posao jer govorim engleski, i rekla sam – da, naravno. Počela sam raditi u prodaji, marketingu, što god je trebalo, i osjećam se jako sretnom što radim ovdje i što sam našla posao u Rijeci koju smatram jako cool mjestom. Ja sam iz malog grada i ovo je za mene jako velik grad, cool je sve”, otkriva Lexie Jade Dipley iz Tulse, Oklahoma.

Sve je cool i Tihani, glavnoj i odgovornoj kreativnoj direktorici. Studij u Veneciji, posao u Rijeci.

“Ja sam jako sretna da imam ovakvo okruženje u Rijeci… gradimo nešto lijepo i stabilno…sada smo napokon napravili nešto u ovakvom gradu.”, kaže Tihana Starčević, kreativna direktorica.

Grad Rijeka, poželimo im svi nek’ im uskoro postane malen, plan je ionako otvarati urede u Engleskoj i Americi, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari