VIDEO Tko je tijekom kampanje prikupio i potrošio najviše? Restart bilježi milijun kuna više nego HDZ!

VIDEO Tko je tijekom kampanje prikupio i potrošio najviše? Restart bilježi milijun kuna više nego HDZ!

Na kampanju za parlamentarne izbore smije se potrošiti 15 milijuna kuna. Najjači igrači su na dobrom putu da to dosegnu

Stranke i liste objavile su prva privremena izvješća o troškovima i donacijama. Riječ je o sredstvima od početka kampanje do 27. lipnja.

Pogledajte više u Videoprilogu:

UPRAVO SE ČITA

Naš reporter i voditelj Adrian De Vrgna otkrio je tko je prikupio, a tko potrošio najviše.

U prikupljanju novca HDZ je bio najuspješniji, a Restart u trošenju. Više od 1,7 milijuna kuna donacija dobila je stranka na vlasti, koja traži novi mandat. Koalicija koju predvodi SDP, prikupila je šest puta manje. Privremeno izvješće pokazuje kako su dobili manje od 300.000 kuna donacija, dok je Škorin pokret na manje od 200.000 kuna.

Istodobno, Restart je potrošio gotovo 8,5 milijuna kuna, HDZ gotovo milijun kuna manje, a Škoro je prijavio manje od dva milijuna kuna potrošenih u dosadašnjem dijelu kampanje.

Kada su pojedinci u pitanju, HDZ-ovci koji su dali maksimalan pojedinačni iznos su aktualni ministar vanjskih poslova Grlić Radman, ali i potpredsjednik raspuštenog Sabora Željko Reiner – po 30.000 kuna. Stranci kojoj je na čelu, Andrej Plenković je donirao 20.000.

Restartu za kampanju maksimalni iznos od 30.000 kuna dao je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, više od 11.000 kuna donirao je Željko Sabo, a po deset tisuća kuna dvojac Peđa Grbin i Željko Kolar.

Domovinski pokret od pojedinaca najizdašnije je donirala njihova Ruža Tomašić. Svojoj listi dala je 30.000 kuna donacija. Zaključno, na kampanju za parlamentarne izbore smije se potrošiti 15 milijuna kuna. Vidimo da su najjači igrači na dobrom putu da to dosegnu.

A konačna izvješća DIP-u moraju biti predana unutar mjesec dana od izbora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari