(VIDEO) Važna presuda za švicarce: Banka klijentici iz Novalje mora platiti preko milijun kuna!

(VIDEO) Važna presuda za švicarce: Banka klijentici iz Novalje mora platiti preko milijun kuna!

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Kredit je kažu u Franku ugovoren 2006. na iznos 116.000 CHF, odnosno 550.000 kuna

Šok i nevjerica u  hrvatskim bankama. U slučaju švicarskog franka prvi put je presuđeno da je ništetan cijeli ugovor o kreditu i da banka klijentu mora vratiti sav preplaćeni iznos, sve kamate i sve zatezne kamate kao i sudske troškove i to bez obzira na to što je kredit konvertiran u eure.

Udruga Franak objavila je kako je jedna klijentica Zagrebačke banke iz Novalje na sudu u Zadru dokazala da je cijeli ugovor koji je sklopila s bankom o kreditu u švicarskim francima ništetan i banka joj sad mora vratiti 630 tisuća kuna plus zatezne kamate i sudski troškovi. Sve skupa banka je prema nepravomoćnoj sudskoj presudi dužna platiti preko milijun kuna. Kredit je kažu u Franku ugovoren 2006. na iznos 116.000 CHF, odnosno 550.000 kuna.

UPRAVO SE ČITA

“To je super stvar. No, pravo zadovoljstvo će biti kada Vrhovni sud potvrdi da je to tako. Jer ovo je nepravomoćna presuda, nemamo niti jednu pravomoćnu sa isplatom. Onaj tko je tužio može očekivati da će dobiti pravomoćnu presudu za 2 do 3 godine, na temelju koje će moći dobiti svoj novac. Oni koji nisu još tužili, oni će morati tužiti najkasnije do 2023. u lipnju, jer tada nastupa zastara potraživanja”, poručio je Goran Aleksić, saborski zastpnik (SNAGA).

RTL/Vijesti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari