(VIDEO) Zdravstveni turizam Kvarneru bi donio cjelogodišnje goste i veću zaradu; Evo što se planira u tome smjeru

(VIDEO) Zdravstveni turizam Kvarneru bi donio cjelogodišnje goste i veću zaradu; Evo što se planira u tome smjeru

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Zdravstveni turizam Kvarneru bi donio cjelogodišnje goste i veću zaradu, glavna je to poruka međunarodne konferencije održane u Selcu

Kvarner već godinama brendira zdravstveni turizam.

“U 4 područja – jedno je preventivna, integrativna i holistička medicina, drugo je rehabilitacija, bilo fizikalna ili mentalna , treće je lifestyle medicina ili medicina životnog stila, a četvrti element su programi aktivnog starenja.”, ističe Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera za Kanal RI.

UPRAVO SE ČITA

Riječ je o cjelogodišnjoj grani turizma koju za područje Kvarnera veže tradicija, ali i brojni prirodni resursi.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Zdravstveni turizam je upravo vrsta turizma koja ne poznaje sezonu, to je vrsta turizma koja se može prakticirati tijekom cijele godine. I to je u stvari ta velika šansa svih nas na Kvarneru”, kaže Marijana Biondinić, direktorica Turističke zajednice Crikvenice.

Razvijanje zdravstvenog turizma na Kvarneru, bila je glavna tema velike međunarodne konferencije održane u Selcu.

“17 predavača iz 12 zemalja je održalo četiri vrlo interesantna poglavlja iz radionica o destinacijskom menadžmentu.”, dodaje Vladimir Mozetič.

“Ono što je ove godine zanimljIvo je da smo zbog covida išli na hibridnu vrstu konferencije, lani smo morali biti skroz online zbog covida.”, podsjeća Marijana Biondinić, direktorica Turističke zajednice Crikvenice.

Među predavačima našli su se i stručnjaci iz SAD-a koji su podijelili svoja iskustva te međusobnu suradnju.

“Dovodimo ljude iz Hrvatske u Ameriku, za sad samo u Cleveland kliniku, ali mi namjeravamo to proširiti na druge zdravstvene institucije. Upravo danas se počelo razgovarati o tome da bi doveli neke američke kompanije koje se bave proizvodnjom medicinske opreme u Hrvatsku.”, otkriva Mario Škugor iz američke Klinike Cleveland.

Zdravstveni turizam ruku pod ruku ide s sportskim turizmom. Tu bi se Kvarner mogao ugledati na Sloveniju.

“Sportski turizam je niša koja radi cijelu godinu. Pričao sam o tome da gosti, sportisti potroše puno više para, novaca jer dolaze da se pripreme na sezonu ili dolaze da odigraju utakmicu i može se od toga puno koristiti i u smislu jer velike ekipe donose sa sobom puno reklame.”, tvrdi Emir Haskić, menadžer agencije za sportski turizam iz Slovenije.

Glavni organizatori konferencije su Turistička zajednica Grada Crikvenice I Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari