103. GODINE

Joža Manolić slavi 103. rođendan! Preživio koronu, nadživio skoro pa svakoga. Danas kaže: ‘Trebao sam više uživati u životu’

Foto: Pixsell

Preživio je koronu, nadživio dvije supruge i još uvijek prkosi vremenu, a često je predmet šala koje kruže društvenim mrežama

Josip Manolić danas slavi 103. godine.

Jedan je od najistaknutijih i najdugovječnijih hrvatskih političara. U Jugoslaviji je obnašao visoku poziciju u Udbi, a početkom ’90. tih bio je jedan od najbližih suradnika Franje Tuđmana.

Manolić je komentirao i aktualnu političku scenu i Andreja Plenkovića za kojeg je rekao kako nije političar već diplomat. Dodao je i da misli da je njegov cilj: “Otići u Europu, gdje su sigurne i dobre plaće”, piše Nacional.

Priznao je da se osjeća lošije nego kad je imao sto godina

Kada se osvrne na svoj život, Manolić kaže, nije zadovoljan.

“Prije svega zato što sam sebe kažnjavao. Trebao sam više uživati u životu. Sad uživaju oni koji nisu zaslužili”.

Na pitanje postoji li političar koji bi u budućnosti mogao voditi Hrvatsku, osnivač HDZ-a i bivši premijer kazao je da bi se taj tek trebao roditi.

Komentirajući jednu od najaktualnijih tema, odnosno rat između Rusije i Ukrajine, Manolić je kazao: “Sami oni će ga zaustaviti tako što će utvrditi da nisu došli do pobjede. Jer ako si u ratu sa svojim narodom, ne možeš očekivati pobjedu. Tu je Putin u velikoj zabludi”, kazao je i na pitanje hoće li Putin priznati kraj dodao:

“To će se dogoditi onda kad ga sruše, kad više ne bude predsjednik. Onih prvih godina nije bio tako ratoboran kao što je sada. On bi ratom sve rješavao. A ništa nije mogao riješiti mirnim putem. On je išao u obračun sa starim komunistima i taj rat izgubio. Nije dobio ni taj rat sa starim komunistima. Onda je išao u rat s pojedinim frakcijama u stranci, ali nigdje nije išao do kraja. On je ostao, ali sada će mu se desiti da ga njegov narod neće birat”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari