REKORDNE BROJKE ZA PGŽ

Danas u PGŽ, kroz 24 sata, šest novozaraženih! Svi su mladi ljudi…

Photo: Ilustracija. Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svih šestero su kontakti predhodno zaraženih ili povratnici s odmora u Dalmaciji

U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije evidentirano je šest novih slučajeva zaraze korona virusom, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Na području Primorsko-goranske županije u sjedištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te u ispostavama na otocima Rab, Krk, Cres i Mali Lošinj kroz protekla 24 sata testirano je gotovo 350 osoba.

Kako doznajemo od ravnatelja NZZJZ PGŽ Vladimira Mićovića, kod 6 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom, a riječ je o mladim ljudima koji su se vratili s odmora iz Dalmacije.

Od ukupnog broja testiranih oko 80 posto su turisti i svi su negativni.

Dvije osobe su izliječene pa tako s današnjim danom u našoj Županiji su 33 aktivna slučaja te 155 izliječenih osoba.

Kao što smo već izvijestili, Nastavni zavod za javno zdravstvo objavio je na svojim stranicama obrasce prijava za osobe koje se žele testirati na vlastiti zahtjev (PCR test).

To se odnosi i na turiste koji borave na ovom području, a za lakše informiranje upute su objavljene na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Sve o proceduri testiranja nalazi se na stranici www.zzjzpgz.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari