RADIO U ITALIJI

Ispovijest izliječenog Labinjanina: ‘Nisam imao osjete okusa i mirisa četiri dana’

Photo: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Na granici ih nisu ništa pitali te im nisu određene ni mjere samoizolacije

Zaraženi iz Labina prvi je izliječeni pacijent s tog područja te je pušten kući. I dalje mora biti u karanteni. Koronavirusom zarazio se na radnom mjestu u Italiji gdje je radio kao konobar.

“Radio sam u regiji Alto Adige koja u trenutku mog povratka u Hrvatsku nije bila u crvenoj zoni. Radilo se 10 do 12 sati svaki dan i nismo imali vremena čitati vijesti zbog opsega posla i umora. Sve se zataškavalo prvo vrijeme, nismo dobivali pravovremene informacije da je virus već i tamo bio prisutan. Na tom mjestu radilo je stotinjak Hrvata”, rekao je.

Kazao je kako su bili neinformirani te im je 6. ožujka rečeno da se moraju vratiti svojim kućama.

“Malo smo svi bili u šoku zbog tako nagle odluke, ali smo se, bez dodatnih pitanja, kolega i ja spremili te krenuli automobilom put Hrvatske idući dan”, kazao je.

Tada nije imao nijedan simptom koronavirusa.

“Nisam kašljao, nisam imao povišenu temperaturu i osjećao sam se totalno zdravim. Tko me je i gdje zarazio, ne znam i više nije niti bitno. Ono što sam tek kasnije shvatio, kada je taj simptom dodan na popis oboljenja od korona virusa je gubitak osjeta okusa i mirisa. Nisam o tome razmišljao odmah, već tek kad mi se okus i miris vratio, shvatio sam što mi je nedostajalo. To je trajalo četiri dana”, priznao je za 24sata.

“Nisam imao simptome osim lagane glavobolje”

Na granici ih nisu ništa pitali te im nisu određene ni mjere samoizolacije. Po povratka u Labin otišli su u kafić gdje je bilo petero ljudi. Drugo jutro kolega je iz vozila dobio laganu temperaturu.

“Prijatelj se odmah u nedjelju išao testirati. Ja i dalje nisam imao simptome osim lagane glavobolje s jedne strane, kod sljepooč- nice, koju sam pripisao kroničnom umoru i putovanju. Glavobolja je trajala doslovce jedan dan i popio sam Brufen te je prestala. Međutim, i ja sam se išao testirati zbog cijele situacije i nalaz je došao pozitivan”, rekao je.

U bolnicu je otišao 9. ožujka i tamo je bio sve do 29. ožujka.

“Osjećao sam se zdravim, a trebao sam biti u bolnici, u karanteni. Teško je. Borio sam se sam sa sobom. Bio sam smješten u sobu s nas ukupno šest pacijenata s lakšim simptomima, na zarazni odjel pulske bolnice. Na odjelu je bilo i onih ljudi s malo težim simptomima, a kod nas u sobi je poneki pacijent imao tek laganu temperaturu i to je sve”, objasnio je.

Kazao je kako je u bolnici mjerio temperaturu triput dnevno te je ona iznosila oko 35 stupnjeva. Zamolio je sve ljude da budu na oprezu. Zahvalio se i medicinskom osoblju koje je pazilo na njega.

“Iako kažu da karantena u pravilu traje 15 dana, ja sam tek 17. dan dobio nalaz da u meni više nema virusa. Možda nisam imao više simptoma jer sam bivši sportaš, ali sam i pušač. Po izlasku iz bolnice snimao sam pluća, a snimka je pokazala blagu sjenu te su mi dali da popijem Sumamed naredna tri dana”, zaključio je.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views