Liječnica iz Pule ima plaću 39 tisuća kuna: ‘Prošli mjesec odradila sam 11 dežurstava po 24 sata’

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Mirna Milevoj Ražem u lipnju je imala 316 radnih sati i doslovno spava na pedijatriji

Oglas

Mirna Milevoj Ražem, jedina je pedijatrica neonatologinja u Puli čija su mjesečna primanja u iznosu od 39 tisuća kuna. Mnogi su ostali šokirani tim iznosom, a liječnica svima koji je prozivaju poručuje kako je sav novac pošteno zaradila.

“Ništa mi nije poklonjeno. Povrijedilo me što sada svi bruje i upiru prstom u mene kao da sam nešto ukrala. Nije moja plaća nikakva tajna. Podaci su javni i ono što dobijem na kraju mjeseca pošteno sam odradila”, rekla je dr. med. Milevoj Ražem za Glas Istre.

Ova je liječnica u lipnju je imala 316 radnih sati i doslovno spava na pedijatriji!

”Istina je da radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio. Bolnica nema ljudi, ustanova bi bila u još većim problemima. Ginekologija ne bi normalno funkcionirala, a žene bi se na porođaje slale u Rijeku. Prisutna sam na svim porodima”, kaže dr. Milevoj Ražem.

Primanja koja ima danas, iako mnogima zvuče nestvarno, nije dobila preko noći. Iza nje je 40-ak godina staža, a o njenom kvalitetnom radu svjedoče i pohvale roditelja malih pacijenata na portalu najdoktor. Nekoliko je puta bila proglašavana najdoktoricom.

”Ne sramim se svojih primanja, ali nije ugodno da o tome slušate i u cvjećarnici. Nisam preko noći dobila takva primanja. To su sve moji odrađeni sati, dežurstva i ogromna praksa. Ja sam taj novac po zakonu zaradila”, rekla je liječnica za Glas Istre.

”Svaki sat koji odradim po zakonu mi se plati, a ja sam ih itekako odradila. Samo prošli mjesec dežurala sam 11 puta 24 sata. Jednostavno nema tko”, kaže iskusna pulska pedijatrica.
Vijesti.hr

Exit mobile version