TIHA MISA I KRUNICA

Galerija | Muškarci ponovno na koljenima molili za čednost, došli i prosvjednici s krunama od bodljikave žice na glavi

Muškarci mole svake prve subote u mjesecu, ali prvi je put održan i kontraskup Tiha misa

I ove su, prve subote u mjesecu, muškarci molili krunicu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Prvi je put, međutim, upriličen i kontraskup, odnosno Tiha misa. Okupilo se devet performera s krunama na glavi od bodljikave žice, a na tlo su položili crvene ruže.

Udruga Domino izvijestila je da Arijana Fridrih Lekić, paralelno s organiziranom molitvom krunice u Zagrebu, organizira participativni performans.

“Tiha misa“ je skupna intervencija umjetnice Arijane Lekić Fridrih koja nastaje kao reakcija paralelnu inicijativu “budimo muževni“, odnosno na nedavno intenziviranu re-tradicionalizaciju (navodno) sekularnog hrvatskog društva koju provode muškarci klečeći i moleći svake prve subote u mjesecu na glavnim trgovima raznih gradova u Hrvatskoj, uključujući i Zagreb, priopćili su iz Udruge.

Muškaraci mole krunicu u većim gradovima svaku prvu subotu u mjesecu. Mole za nekoliko stvari – za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane. Ovakve molitve su najavljene i u još nekim hrvatskim gradovima, piše RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari