KAO IZ FILMA

Nizozemac traži oca Hrvata! Majku je upoznao 60-ih godina, bio je konobar u hotelu na Jadranu. Zove se Gojko

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kako bi pronašao oca za kojeg smatra da ima 80 godina, dolazi i u Dubrovnik

Nizozemac se obratio portalu Total Croatia News za pomoć kako bi pronašao oca Hrvata kojeg je njegova majka upoznala tijekom ljetovanja. Nada se da će mu netko pomoći pronaći oca koji, prema njegovoj procjeni, sada ima oko 80 godina.

Sve što ima od oca je jedna mutna fotografija, a zna i da je 1966. godine radio kao konobar u hotelu Bellevue u Dubrovniku. Romansu svojih roditelja opisao je u pismu.

“Mama je bila na ljetovanju u Dubrovniku 1966. i 1967. godine. Prve godine otišla je u hotel Bellevue, a sljedeće se godine vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, u kojem je ponovno srela konobara iz hotela Bellevue. Hodali su tijekom njezina ljetovanja, pa je jedan i jedan nakon devet mjeseci postalo tri. Pokušala je doći do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikad nije dobila odgovor. Nije jasno je li on ikad dobio njezinu poruku i je li doznao za moje postojanje’’, napisao je Nizozemac.

”U prošlosti sam poduzeo neke radnje kako bih pronašao svog oca. Napisao sam mail hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošlog sam mjeseca pokušao stupiti u kontakt s nekim tko bi mi mogao pomoći. Važno je, naravno, njegovo ime. To je pomalo problem. Nikad nije napisao svoje ime, tako da od majke znam samo kako se ono izgovara: Gojko Smilonic’’, dodaje Nizozemac.

On nije uspio pronaći nikoga s tim imenom, a najbliža postojeća imena su, navodi, Smiljanić ili Smilović. Zaključio je kako u potragu za ocem kreće i uživo jer 29. rujna dolazi u Dubrovnik i ostaje dva tjedna, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari