ŠTO ĆE ODLUČITI?

OTVARANJE GRANICA I DALJE UPITNO Božinović: ‘Odluka o propusnicama za dan-dva’

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar je kazao kako se ide u smjeru potpune liberalizacije

Oglas

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to njih 25, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Govorilo se i o eventualnom ukidanju e-Propusnica.

“Nekoliko dana smo govorili da ćemo ići u smjeru liberalizacije. 11. svibanj je datum kada bismo mogli razmotriti pitanje propusnica. Ako se pokaže potreba da se na nekom lokalitetu njihova primjena nastavi, i to će se napraviti. Mi idemo u smjeru potpune liberalizacije i odluka će se vjerojatno donijeti za dan ili dva. I ta se odluka temelji na općoj epidemiološkoj situaciji”, kazao je ministar Davor Božinović.

”Što se tiče cjelokupnog kompleksa prijelaza granica, to je jedno od najsloženijih pitanja za cijelu Europsku uniju. Danas je sastanak na tu temu ministara unutarnjih poslova koji će vjerojatno donijeti odluku o produženju graničnih kontrola za još mjesec dana. U skoro vrijeme ćemo donijeti odluku za granične prijelaze. Cijela situacija će se morati dodatno propisati kroz preporuke HZJZ-a jer i ovaj slučaj, povratak radnika iz Švedske, nam pokazuje da je to jedno vrlo osjetljivo pitanje”, zaključio je.

Vijesti.hr

Exit mobile version